avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Åshild Drange
CONTRIBUTOR *

Direktebetaling på fakturaer sendt til inkasso

av Åshild Drange (Oppdatert ‎13-12-2017 12:58 av Åshild Drange )

Vi benytter et eksternt inkassoselskap. Når fakturaer blir sent til inkasso merker vi dem som "sendt til inkasso" i regnskapsprogrammet. Når vi får innbetalinger som føres manuelt, kommer det opp spørsmål om dette er en direktebetaling eller en betaling fra inkassoselskapet. Når fakturaene blir betalt med kidnr., blir betalingene lastet inn som ocr filer, og da får vi ikke spørsmål eller varsel om at innbetalingene er på fakturaer som er sendt til inkasso. Dermed blir innbetalingen regristrert uten at vi får gitt beskjed til inkassoselskapet, og det kan gå en god stund før dette blir oppdaget. Er det mulig å få opp varsel om direktebetaling også på ocr filer?

1 SVAR 1
Godkjent løsning
Morten Heide
VISMA

av Morten Heide

Hei Åshild

Beklager tregt svar.

Ved innlesing av OCR fil blir man ikke spurt om betalingene er en direkte betaling eller betaling fra inkassoselskap. Dette skjer slik du sier bare når man bokfører betalingen manuelt.

Om dere ikke allerede gjør det, se om dere kan bruke apporten dere finner under rapporter - reskontro - "Inkasso. Innbetalt av kunder. Sendt til inkasso".  Der får dere listet opp alle fakturaer som er betalt og har status at er sendt til inkasso.  Forhåpentligvis gir den et bra overblikk.

mvh,
Morten Heide

Visma Mamut Support