avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Feriepenger ved overgang nytt firma

Hei

Vi driver et ENK og har vår sønn ansatt, vi ønsker nå å starte et AS 1.1.2021. Men samtidig vil vi drive ENK ut neste år. Slik at vi har to firmaer.

Sønnen blir da ansatt i det nye AS.  Hvordan gjør vi det med utbetaling av feriepenger. Vi vil helst at de blir betalt ut neste år så han slipper skatt. Feriepengene for neste år står på egen konto.

 

Hvordan gjør vi dette regnskapsmessig med nytt og gammel firma,  vi må jo sette sluttdato i regnskapet på ENK når han slutter.

Mvh Marion

 

 

1 SVAR 1
Highlighted
MODERATOR

Sv: Feriepenger ved overgang nytt firma

Hei Morten,

 

Regner med at dere skal opprette en ny firmadatabase i Mamut på det nye firmaet, dersom du skal utbetale feriepenger via Mamut i en ny firmadatabase hvor feriepengegrunnlaget er ikke registrert er det flere måter å løse dette på, de ulike alternativene er beskrevet nedenfor :

 

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Mamut-One/Hvordan-utbetale-feriepenger-nar-Mamut-ikke-bl...

 

Dere skal skrive inn sluttdato på ansattkortet og deretter sender a-melding når ansatte slutter i ENK så skal dere opprette et nytt ansattkort i den nye firmadatabasen 

og registrere enten hele lønnshistorikken fra opptjeningsåret eller bare legger inn feriepengebeløp slik beskrevet i artikkelen.