avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Tollef
CONTRIBUTOR **

ALTERNATIV TIL DATAX TOTALØKONOMI?

av Tollef

Jeg er bruker av Datax i min bedrift siden ca. 2003, og har vært og er fornøyd med produktet stort sett hele tiden. Datax passer svært godt til min virksomhet etter årevis med utviklinger og forbedringer.

 

Nå ser jeg meg om etter et nytt system siden Visma har besluttet å nedlegge(slakte) Datax og erstatte det med sitt eAccounting.

eAccounting er ikke den beste løsningen for meg og vil være et "nødvalg" kun hvis jeg ikke finner et bra erstatningsprogram innen kort tid.

 

Grunnene til det er mange, men hovedgrunnene er bl.a.:

  1. Jeg vil ha et regnskapsprogram som er installert lokalt hos meg og som jeg kan arbeide med selv om jeg ikke har nettverkstilgang der jeg sitter og arbeider (på hytta, ute hos kunder, o.a.).
  2. Jeg vil ha full kontroll med sikkerhetskopier og lagrede data selv: lokalt på mitt kontor.
  3. Datax er utviklet og forbedret i mange mange år og "går som på skinner", eAccounting ser ikke ut til å være ferdig utviklet i samme grad.
  4. Jeg er svært skuffet over at Visma velger å legge ned Datax - det berører meg og veldig mange andre brukere, og lager ekstraarbeid for oss i en ellers travel arbeidsdag.
  5. Datax er ikke det eneste økonomisystemet Visma har kjøpt opp de siste årene - er strategien til Visma å kjøpe opp konkurrenter for deretter å legge dem ned og gjennom dette øke sine markedsandeler? I så fall synes jeg det er en svært uetisk måte å konkurrere på som til syvende og sist rammer brukerne (Visma les: kundene!) av de forskjellige systemene.

 

Nå leter jeg altså etter et alternativ til Datax, men har oppdaget at det ikke er så enkelt. Visma står bak en rekke av alternativene som tidligere var selvstendige. Og med Vismas nedleggelse av Datax går vel disse systemene også en usikker fremtid i møte?

Jeg finner det underlig at ikke Kredittilsynet har innvendinger mot det som for meg ser ut til å gå mot en nærmest "monopol" situasjon for små økonomisystemer i Norge.

(jeg skal se om jeg har tid til å komme tilbake til lista over oppkjøp Visma har bedrevet de senere år).

 

Enn så lenge:

Er det noen som har noen gode forslag til alternativ til Datax totaløkonomi så mottas det med takk!

25 SVAR 25
Tollef
CONTRIBUTOR **

av Tollef

Siste:  iExcel.no

Jeg kommer til å sjekke ut iExcel.no !!! ser lovende ut, men mangler kanskje noen av automatikk funksjonene til Datax ?? Skal sjekke nærmere

Vidar Jensen1
CONTRIBUTOR *

av Vidar Jensen1

Hei!

Er helt enig i med deg i alle punkter!

Har også brukt Datax siden 03, og er veldig skuffet over måten dette gjøres på.

Metoden er desverre klassisk i forhold til en konkurent.

Min Datax er tilpasset min bruk over 15 år og fungerer helt perfekt, og vil bli brukt så lenge det går uten nye oppdateringer.

Ser andre har funnet mangler ved tvangsprogrammet - det har jeg også.

Datax kan importere prisfiler som kommer med nye priser inntil 3 ganger i måneden på ca 45000 varer - altså en nødvendighet som det nye enda ikke kan.

Mvh

Vidar Jensen

Helge Volden1
CONTRIBUTOR *

av Helge Volden1

Hei.

Jer er i samme situasjon, og jeg synes daTax er et utmerket programm, og eAccounting er alt for komplisert for meg.

Derfor vurderer jeg å gå over til www.iexcelbooks.no som er et Excel basert program.

Det ser enkelt ut og ser ut til å passe meg bra.

 

Rune Nesset
CONTRIBUTOR **

av Rune Nesset

Enig i det Tollef skriver.

Punktene som trekkes fram, er de samme som jeg også har hatt i tankene.

Å ha full kontroll på regnskapet lokalt er bl.a. meget viktig. Det er jeg som skal ha kontroll på sikkerhetskopier etc. 

Datax Totaløkonomi har vært kåret til det beste regnskapsprogrammet i sin klasse i årevis. Det er både forunderlig og beklagelig at det legges ned. Visma bruker Datax sitt gode rykte til å markedsføre E Accounting, men tror nok flere vil oppdage at det liksom ikke er det samme?

Pauline Miljeteig
CONTRIBUTOR ***

av Pauline Miljeteig

Veldig enig med dere. Datax totaløkonomi var et fullverdig regnskapsprogram.  Visma eAccounting er enkelt å greit å bruke, men det blir dobbelt så dyrt. Det som før var inkludert hos Datax er nå blitt tilleggsmoduler. Det finnes ikke en gang mulighet for å skrive ut en pakkseddel... 😞  Visma eAccounting har langt igjen før det blir like bra som Datax totaløkonomi.

De som videreutvikler Visma eAccounting har mye å lære av hvordan Datax var bygget opp.

Håper virkelig at de bedrer funksjonaliteten, sånn at det går an å bli værende.