avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Sv: ALTERNATIV TIL DATAX TOTALØKONOMI?

Nå har jeg brukt eaccounting siden 1. januar. Programmet er greit nok å bruke til regnskap, eller for å si det sånn, alle kan bruke det. Veldig greit, selv om jeg savner en del fra Datax Totaløkonomi.

 

Det er noen ting jeg savner blant annet å skrive hva etter å ha postert på kostnadskontoene hva fakturaen er for.

 

Eks tenkt faktura XX fra Felleskjøpet på kr 12.000,-.:

 

(jeg har satt opp egen kontoplan tilpasset oss).


Veisalt kr 5.000,- posteres på konto 6690 Vedlikehold bane

Kraftfor kr 7.000,- posteres på konto 4030 Kraftfor.

 

Jeg savner mulighetene til å skrive hva fakturaen gjelder. Etter konto 6690 Vedlikehold skulle jeg ønske det var mulig å skrive følgende "Salt til bane" og etter 4030 Kraftfor skulle jeg ønske det var mulighet til å skrive "Havre" og/eller "Komplett" eller hva vi har kjøpt inn. Det er ikke det store problemet, men når jeg sender bilagsutskrift til styret og revisorene er det greit å se hva som er kjøpt inn. Dette var det mulighet for i DataX Totaløkonomi. Jeg er fullstendig klar over at eaccount er en ny verden, men gamle vaner er ikke alltid lette å endre.

 

 

 

 

Highlighted

Sv: ALTERNATIV TIL DATAX TOTALØKONOMI?

Hei @Travet,

 

Du får denne muligheten dersom du fører innkjøpene dine fra Manuelle bilag. Da kan du velge å legge til en bilagstekst per kontolinje. Denne teksten vil da vises i utskriften av Bilagsliste (se vedlegg). 

 

Jeg anbefaler i utgangspunktet at innkjøp føres fra Bildevedlegg eller Innkjøp - Leverandørfaktura, men dersom dette er noe du må ha kan Manuelle bilag være løsningen.

 

Håper dette var til hjelp! 

 

Med vennlig hilsen,
Emilie Røed
Product Manager, Visma Mamut AS

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Sv: ALTERNATIV TIL DATAX TOTALØKONOMI?

Til Tollef,

Deler din frustrasjon at Visma kortslutter daTax Totaløkonomi fra mars 2018.

Det er Visma's ønske å få mer kontroll over kundemassen å tilby Visma eAccounting. Der må du kjøpe mange tilleggsmoduler for å oppnå flere av tjenestene som daTax allerede har. I tillegg må hvert organisasjonsnummer ha sitt eget abonnement, i mitt tilfelle blir det flere tusen kroner ekstra i årlig avgift, takk Visma.

Personlig økonomiregnskap er noe Visma eAccounting ikke tilbyr, der har daTax gjort det mulig å holde orden på egen privatøkonomi.

Skybaserte løsninger har flere utfordringer i forhold til sikkerhet. Sikkerheten er bare så sterk som det svakeste ledd. Året som har gått har flere skrekkeksempler på hackete e-post leverandører som f.eks. Yahoo. Visma vil neppe publisere at de har eventuelle problemer med datasikkerheten. Lokal lagring gir deg selvstendig kontroll, men også ansvar, for at dataene er forsvarlig lagret.

Konverteringen er alt annet enn enkel selv om Visma tilbyr overgangstjenester. Visma har ikke tenkt på kundens beste i dette gravølet, men et ønske om å hente mye større verdier fra kundene. Det er lovlig, men skaper ikke kundelojalitet.

Jeg blir siste mann som går fra bordet når daTax Totaløkonomi skuta går ned. Lykke til på din seilas.

Beste hilsener,

Frustrert daTax-bruker

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Sv: ALTERNATIV TIL DATAX TOTALØKONOMI?

Visma liker det nok ikke, men UniMicro, http://unimicro.no er et godt og seriøst alternativ.

Sjekk det nærmere.  Selv har jeg brukt Datax totaløkonomi i mange år, og jeg synes ikke etterfølgeren passer til mitt bruk.  Programmet inneholder en mengde "fancy dill" som jeg ikke har bruk for.

CONTRIBUTOR ***

Sv: ALTERNATIV TIL DATAX TOTALØKONOMI?

Nå vet jeg hvordan jeg løser dette med leverandørfaktura og bilagstekst på en eller flere linjer.

Jeg krysset av for "Bilagstekst" i Firmainnstillinger. Da kan jeg ha med tekst på bilagslinjen. Nå registerer jeg en leverandørfaktura som vanlig og hvis det er flere forskjellige varer kan jeg legge inn tekst på bilagslinjen.

 

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Sv: ALTERNATIV TIL DATAX TOTALØKONOMI?

fiken ser ut som et nogenlunde ok program.

jeg er helt enig om at visma har ødelagt en helt grei og godt regnskapsprogram.

selv sitter jeg med flere småbrukere og ikke minst kjører jeg skatt for ca 10-15 pers

det programmet er nå helt borte. dette er håpløst


Tollef skrev:

Jeg er bruker av Datax i min bedrift siden ca. 2003, og har vært og er fornøyd med produktet stort sett hele tiden. Datax passer svært godt til min virksomhet etter årevis med utviklinger og forbedringer.

 

Nå ser jeg meg om etter et nytt system siden Visma har besluttet å nedlegge(slakte) Datax og erstatte det med sitt eAccounting.

eAccounting er ikke den beste løsningen for meg og vil være et "nødvalg" kun hvis jeg ikke finner et bra erstatningsprogram innen kort tid.

 

Grunnene til det er mange, men hovedgrunnene er bl.a.:

  1. Jeg vil ha et regnskapsprogram som er installert lokalt hos meg og som jeg kan arbeide med selv om jeg ikke har nettverkstilgang der jeg sitter og arbeider (på hytta, ute hos kunder, o.a.).
  2. Jeg vil ha full kontroll med sikkerhetskopier og lagrede data selv: lokalt på mitt kontor.
  3. Datax er utviklet og forbedret i mange mange år og "går som på skinner", eAccounting ser ikke ut til å være ferdig utviklet i samme grad.
  4. Jeg er svært skuffet over at Visma velger å legge ned Datax - det berører meg og veldig mange andre brukere, og lager ekstraarbeid for oss i en ellers travel arbeidsdag.
  5. Datax er ikke det eneste økonomisystemet Visma har kjøpt opp de siste årene - er strategien til Visma å kjøpe opp konkurrenter for deretter å legge dem ned og gjennom dette øke sine markedsandeler? I så fall synes jeg det er en svært uetisk måte å konkurrere på som til syvende og sist rammer brukerne (Visma les: kundene!) av de forskjellige systemene.

 

Nå leter jeg altså etter et alternativ til Datax, men har oppdaget at det ikke er så enkelt. Visma står bak en rekke av alternativene som tidligere var selvstendige. Og med Vismas nedleggelse av Datax går vel disse systemene også en usikker fremtid i møte?

Jeg finner det underlig at ikke Kredittilsynet har innvendinger mot det som for meg ser ut til å gå mot en nærmest "monopol" situasjon for små økonomisystemer i Norge.

(jeg skal se om jeg har tid til å komme tilbake til lista over oppkjøp Visma har bedrevet de senere år).

 

Enn så lenge:

Er det noen som har noen gode forslag til alternativ til Datax totaløkonomi så mottas det med takk!