avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Betaling av tjenster

Hei,

 

Hvilken konto ska betaling for tjenster til andre enn de som er deltakere i studentbedriften, bokføres under?

16 SVAR
COMMUNITY MANAGER

Re: Betaling av tjenster

Hei og takk for henvendelsen din. 

Hva mener du med andre enn de som er deltakende i bedriften? Er det snakk om tjenester utført av en leverandør og i så fall hva slags tjenester er det?

Du oppretter gjerne en leverandør, legger inn leverandørfakturaen koblet mot en leverandøren og en kostnadskonto. Jeg vet ikke hva dere har lagt inn av kostnadskontoer i kontoplan eller hva betalingen gjelder (type tjenester).

Mvh, Carine S. Næss hos Visma

CONTRIBUTOR *

Re: Betaling av tjenster

Takk for svar,

Vi hjelper til at arrangera spelninger/gig åt musiker på utesteder. Vi fakturerer utstedet for spelningen, der vi tar en del av summan for booking etc, sedan betaler vi ut till artisterna. Disse artistene er altså privatpersoner og driver ikke egne foretak.

 

Dette er info jag fick fra Ungt Entreprenørskap:

http://www.ue.no/Elever-og-studenter/Studentbedrift/SB-materiell/Okonomi-og-regnskap#tab3

COMMUNITY MANAGER

Re: Betaling av tjenster

Hei igjen

 

Så det er selve betalingen til artistene du lurer på hvordan du skal bokføre? 

I eAccounting kan du bokføre et manuelt bilag under Regnskap og Bilagsoversikt eller legge inn bankhendelse under Kasse og Bank.

 

Her er en fremgangsmåte du kan bruke  

 

Mvh, Carine S. Næss hos Visma.

 

CONTRIBUTOR *

Re: Betaling av tjenster

Hei,

takk for hjelpen men lenken fungerer ikke!

Re: Betaling av tjenster

Hei,

Her er det viktig til å ta stilling til om dette er lønn eller honorarer. Se forklaring nedenfor.

For det første skal dere egentlig ha en faktura for dette. Det fordi dere kjøper en tjeneste av en "leverandør". I dette tilfelle er leverandøren en privatperson, men privatpersoner kan ikke utstede fakturaer. Derfor vil utbetalinger til privatpersoner som regel klassifiseres som lønn. Når noe er klassifisert som lønn må det betales arbeidsgiveravgift og innberettes på personen.

 

MEN, siden dere er en studenbedrift trenger dere ikke å betale arbeidsgiveravgift av beløpet. Kun om det overstiger 450 000,- pr år og 45 000,- pr person. Noe jeg antar det ikke gjør.

 

Dere trenger ikke å innberette det på personene om dere betaler ut mindre enn 8 000,- pr person pr år. Om dere overstiger denne beløpsgrensen må dere innberette dette til skatteetaten og personen må betale skatt. Denne skatten er studenbedriften pliktig til å sette av for å betale inn til skatteetaten. 

Kjøper dere disse tjenestene av virksomheter, eksempelvis AS eller enkeltpersonforetak trenger dere ikke ta hensyn til 8 000,- grensen. Da trenger dere en faktura utstedt av selskapet.

Når dere skal kostnadsføre noe i selskapet må dere alltid ha dokumentasjon på dette. Om dere betaler ut under 8 000,- til en artist vil jeg derfor anbefale dere at dere lager en kontrakt. Skriver hva personen har gjort for dere, når og hvor de har oppdrått og for hvilket honorar. Kontrakten underskrives av deres studentbedrift og artisten. 

 

Når det kommer til konto å føre honoraret på ville jeg ført det på konto 6420, og endret navnet på denne kontoen til "Honorarer artister".

Hvordan det kan føres i eAccounting:

1. Gå inn på "kasse og bank"

2. Skriv inn beløp, dato, referanse

3. Velg legg til

4. Trykk Søk på banktransaksjonen og velg øvrige uttak -> egen kontering

5. Skriv inn en beskrivelse på utlegget

6. Velg så kostnadskontoen du vil bokføre det på, som i dette tilfellet vil være 6420.

 

Får dere en faktura av en artist skal dere ikke bruke denne metoden, men gå inn på leverandørfaktura og bokfør den derifra.

Spør gjerne igjen om noe er uklart.

 

mvh

Ida Emilie Foss fra Visma.

 

COMMUNITY MANAGER

Re: Betaling av tjenster

God morgen Filip.

 

Om du ser over så har du fått svar fra Visma Services som er våre egne regnskapskontor.  

Beklager at linken feilet, men som du ser i svaret fra Ida Emilie så har hun lagt ved en fremgangsmåte til deg der. 

Lykke til videre med driften. 

 

Mvh, Carine Næss hos Visma. 

CONTRIBUTOR *

Re: Betaling av tjenster

Hei,

 

Tusen takk for hjelpen Carine, det var akkurat de jag ville ha svar på!

 

Mvh

 

Filip lindblom

CONTRIBUTOR *

Re: Betaling av tjenster

Hej!

En föjldfråga på detta.. Vi ska betala ut ett honorar, men har inte fixat bankkonto än, så pengarna ligger på vårt paypal konto. Är det möjligt att betala ut honoraret i kontanter via paypal och sen föra det in i eaccounting såsom du beskrivit ovan?

Är det något mer som behövs i samband med den utbetalingen om det sker kontant? Kontrakt har vi skrivit.

 

Tacksam för svar!

Mvh Josefin Rönnerfjäll

Re: Betaling av tjenster

Hei,

 

Slik jeg forstår det du skriver så kan vi se på deres Paypal-konto som en kasse/kontantbeholdning. Dersom denne kontoen tilhører studentbedriften så dere kan gjerne opprette en konto i regnskapet som dere kaller for PayPal og som starter på 19. Dere kan betale honoraret kontant via paypal og ta vare på kvittering eller lage et bilag på denne utbetalingen. Denne kan senere føres i inn i eAccounting ved å føre den debet 6420 og kredit 19XX PayPal.

I slutten av perioden (eller året) er det viktig at dere avstemmer denne kontoen på samme måte som dere avstemmer bankkonto. Dette gjøres ved å sjekke at alle inn- og utbetalinger er bokført, og at utgående saldo på kontoen i regnskapet stemmer med den faktiske saldoen dere har på Paypal-kontoen eller i kontanter.

 

 

Mvh

Carina Mjånes Barka hos Visma Services