avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Highlighted

Sikkerhetshull ?

Hvordan kan vi hindre at regnskapsmedarbeider kjører en remitteringsfil inneholdende en leverandørpost som ikke er godkjent i doksenter/approval av gitte personer/fullmektiger ?

Forslag mottas med takk 🙂

3 SVAR 3
Highlighted

Re: Sikkerhetshull ?

Dette kan gjøres på flere måter. Først og fremst handler det om tillit og tydelige rutiner. Rent teknisk bør autopay settes opp med 2 par øyne godkjenning. Altså en attestererer (regnskapsfører) og en anviser (leder). Leder kan da ta stikkprøver etter rutiner som er definert i selskapet. Oppsettet kan gjøres slik at tom ordinær administrator ikke kan endre dette alene. Dersom alle godkjenninger gjøres i Approval, så er i alle fall loggen tydelige på hvem som godkjente når før betaling utføres i autopay.

Tanker om sikkerhet generelt: største utfordring statistisk sett er feil / uhell, ikke underslag eller tilsvarende. Feks registrering av feil kto nr / feil beløp / feil valuta osv.

Kanskje ikke fult ut hva du spurte om, men tenker denne type elementer er veien å gå. PS: dette blir uansett tryggere en i nettbankverdenen. Hilsen tidligere banksjef.

Highlighted

Re: Sikkerhetshull ?

Takk for svar Tor

 

Jeg er redd for at 2 par øyne som godkjennere vil bli en veldig kostbar løsning som ikke er bæekraftig i det digitale samfunnet.

 

Jeg mener vi bør kreve følgende av Visma:

1: Det bør være et parameter i VB som gjølr at kun godkjente transer i Approval/VDC ( og med godkjenners navn) fremkommer på rem.listen

2: Ved kjøring av remitteringslisten må VB gjøre oppslag på kontoeier ( fra bankens register ) og vise navnet på kontoeier i rem.listen.

 

Vi får sette vår lit til Einar F fikser dette.

 

Mvh Morten

Highlighted

Re: Sikkerhetshull ?

Hei, 

 

I dokumentsenter, verktøy, systeminnstillinger, generelt så kan du krysse av for "deaktiver overføring til ERP før flyt er fullført" da må det være godkjent på flyt før du får bokført, før du får bokført får du ikke remittert. 

 

Stian