avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Konrad Risnes
CONTRIBUTOR ***

Kunder som påstår de ikke har mottatt faktura i nettbanken

av Konrad Risnes

Hei

Når man sender faktura dirkete i nettbanken til privatkunder så er det noen som påstår at de ikke har mottatt faktura, er det noen plass det kan undersøkes status på hvor faktura ligger?

3 SVAR 3
Godkjent løsning
Pierre Reklev
VISMA

av Pierre Reklev

Hei

 

Som Marit skriver så finner du noe informasjon under fakturaen i autoinvoice.visma.com .

Dessverre så får vi ikke så mye informasjon fra Nets om kunden har åpnet fakturaen eller ikke i nettbanken eller VIPPS. Hvis dere lurer på enkelte fakturaer så kan dere sende oss en mail på contractingsupport@visma.com eller ringe oss. Da kan vi se om vi ser noe mer.

 

Ha en super dag videre.

Erik Nytrøen
CONTRIBUTOR **

av Erik Nytrøen

Hei. Laget selv en tråd på noe av det samme. Pratet også nettopp med Pierre om dette, og får beskjed om dette ligger utenfor Visma sin kontroll, og at det er Nets som styrer dette. Men til ettertanke: Kan ikke Visma sørge for at det sendes en tekstmelding til kunde som forteller at han/hun nå har mottatt en faktura enten i nettbank eller vipps? Denne muligheten kan vel være en valgfri ordning for dem som ønsker en slik tilleggsfunksjon, som man sikkert kan akseptere en liten kostnad på? Slik det fungerer i dag er det ikke optimalt. Vi ender opp med å selv ringe privatkunder som ikke betaler, da vi er usikre på om dem har fått faktura. Da blir løsningen med elektronisk faktura tungvind. 

Marit Aasen
CONTRIBUTOR **

av Marit Aasen

Du vil finne noe informasjon i AutoInvoice under sendte fakturaer og vis.