Mine områder
Hjelp
Remi Øvstebø
CHAMPION *

Hvordan komme i kontakt med 2.linje support hos VISMA? Problemer mellom VDC og approval

av Remi Øvstebø (Oppdatert ‎28-02-2020 15:06 av Remi Øvstebø )

Bouvet har siden 18.februar ikke hatt en fungerende flyt mellom Visma Document Center og Visma Approval. Over 100 dokumenter har vært helt låst, vi har ikke fått sendt dokumenter på flyt, betalt for oss osv.. Relativt krise med månedsskifte og 300 dokumenter på vei inn.. 

Etter en uke med mye innsats fra partneren Amesto og internt i Bouvet har vi funnet kilden til de opprinnelige problemene (Autoflow). Nye dokumenter flyter fint gjennom systemet etter at alle regler relatert til Autoflow er deaktivert. Vi klarer ikke sette fingeren på akkurat HVA som var feil med autoflow så vi våger ikke slå det på igjen. 

104 dokumenter er nå låst på status 120. Sletter man flyten og sender dokumnetet på ny fly fungerer dokumentet fint, men vi ønsker ikke å gjøre dette for 104 dokumenter siden det bør finnes en annen løsning. 

Jeg har gravd i databasen og mistenker at det er mangelen på ODHandle på dokumentene i tabellen VWDocument som gjør at Approval og VDC ikke klarer å matche. Jeg ønsker en bekreftelse på om det kan være riktig. Ønsker i så tilfelle ODHandle på alle dokumentene med status 120 tilsendt fra Approval slik at vi kan lese verdien inn i lokal database og få flyten til å fungere. 

Amesto har gjentatte ganger vært i kontakt med Visma-support, men svarene vi får vitner om at man ikke leser saken skikkelig, svarene er to hakk tilbake og åpenbart ikke det vi spør etter. 

Hva må man gjøre for å få kontakt med tekniske eksperter i Visma?

Gang på gang stanger vi i veggen når det er problemer med Visma-systemer 😞 

Har dere en annen supportavtale vi kan kjøpe?  Systemene er viktige for oss og vi trenger hjelp.


På siden: De ansatte i økonomiavdelingen opplever daglige kræsj i Visma Global.
Support råder oss alltid til å patche og se hva som skjer.. Problemene vedvarer, det er ingen som dykker ned i det tekniske og virkelig prøver å løse problemene vi sliter med. 

Hilsen sliten kunde. 

7 SVAR 7
Godkjent løsning
Lene-Marie Aas
VISMA

av Lene-Marie Aas

Hei!

Denne saken ligger hos utvikling for å hente ut ODhandle nøklene slik at dere kan få lagt inn disse i databasen. Da håper vi at dokumentene vil komme tilbake, men vi vet ingenting sikkert. Anbefaling tidligere i slike saker har vært å trekke tilbake flyt og sende på flyt på nytt - dette tipset jeg om den samme dagen saken kom inn til oss. Det så også ut til å fungere. Dette er fremdeles en løsning jeg anbefaler dere å bruke.

 

Hvorfor det i utgangspunktet feilet er vanskelig for oss å si noe om når vi vet svært lite om hvilke endringer partner her har gjort for å få det til å fungere. Dokumentene har nok ikke mistet nøkkelen, men de fikk den aldri. Dette fordi det har vært noe i oppsettet mot approval som var feil.

 

Grunnen til at det ikke har vært noen oppkobling her er rett og slett fordi det ikke har vært behov for det. Problemet er i utgagnspunktet løst - nå må man rette opp i det som har gått feil og det ble tidlig kartlagt hva som skulle til for å løse problemet.

Det er i utgangspunktet ikke mangelen på nøkkelen som gjør det - men nøkklene mangler fordi det ikke har vært kontakt. Approval og VDC klarer da ikke å opprette denne kontakten igjen uten at man manuelt går inn å gjør noe. Og som sagt har vi da anbefalt dere å slette flyt og sende på flyt på nytt. 

 

Vi har nå to alternativer.

1. Vente på at utvikling svarer slik at vi kan legge inn ODHandle i databasen på dokumentene

2. Slette flyt og legge på flyt på nytt.

 

MVH

Lene-Marie Aas

 

 

Remi Øvstebø
CHAMPION *

av Remi Øvstebø

 

Vi fikk ODhandle fra support i dag, leste det inn i databasen på dokumenter vi ennå hadde liggende i lås. Fungerte utmerket, dokumentene koblet mot approval og kom tilbake til  VDC med riktig status. 

Remi Øvstebø
CHAMPION *

av Remi Øvstebø (Oppdatert ‎04-03-2020 08:59 av Remi Øvstebø )

Å hente ut nøklene er en SQL spørring hos Visma og en enkel Insert hos oss, opp mot det å sende dokumentene gjennom ny flyt som er noen timer arbeid totalt for de involverte. 

 

Det er nyttig å vite om ODhandle fungerer. Vi var heldige denne gang som fikk utfordringer på slutten av perioden, det hadde blitt vesentlig flere dokumenter i et månedskifte. 

 

Merk: Oppsettet vårt mot approval har ikke vært feil, det har ikke blitt endret av oss eller partner i denne prosessen. Saken ble løst ved å deaktivere alle Autoflow-konfigurasjoner. Vi testet å slå dem på igjen og da reproduserte vi feilen. At Autoflow tilsynelatende kan ødelegge for Approval burde være et interessant case for utvikling. Jeg skal oversende alle konfigurasjoner via partner slik at dere kan gi tilbakemelding på dem. 


Takk for tilbakemeldingen. 

Godkjent løsning
AccountorAS
PARTNER

av AccountorAS

Hei

 

AutoFlow er veldig sensitiv på bruker/ansatt data. 

Hvis du sletter ansatte og oppretter på nytt med nytt ansnr eller endrer brukernavn etc så oppdateres ikke Autoflow reglene. Det kan da bli liggende orphans i Autoflow og flyt blir bare krøll.

Duplikate ansatte etc kan også påvirke da VDCbrukere lagres i en egen tabell. 

Men status 120 betyr jo at servicen ikke har fått sendt dokumenter til Approval ennå og følgelig ikke mottatt ODHandle. Den settes når status endres til 110.

Også versjonsnr på VDC kan jo være en årsak. Er det oppgradert til v14.10 VDC så har Visma flyttet brukerne til systemdatabasen. 

Er det forsøkt å slette AF regel og opprette på nytt ?  

 

Remi Øvstebø
CHAMPION *

av Remi Øvstebø

Takk for innspill. Skal slette alle AF reglene våre og bygge dem fra bunn, være sikker på at ingenting går i beina på hverandre. 

Einarbrevig
PARTNER

av Einarbrevig

Du fikk jo løst det uten support 😉

Remi Øvstebø
CHAMPION *

av Remi Øvstebø (Oppdatert ‎03-03-2020 21:56 av Remi Øvstebø )

Da har det klokket 14 dager siden vi fikk 104 dokumenter låst på status 120. 

 

  • Vi har ikke konkret årsak - usikker på hvordan vi unngår at det skjer igjen. Hvordan kan dokumenter miste nøkkelen mot Approval...? 
  • Vi har ikke fått en løsning på hvordan vi får Document Center til å "hente hjem" dokumentene som ligger på status 120. 
  • Vi har så langt kun svar fra førstelinje hos Visma, ingen har faktisk logget på og sett på løsningen vår. Eller dykket ned i materien. 

    Vi blir nødt til å kjøre dokumentene gjennom flyt på nytt i morgen slik at vi får betalt for oss. 
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"