Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

Begrense tilgang til kontoer

av Anonymous

Er det noen mulighet til å begrense tilgang til spesifikke kontoer for grupper av brukere?

Vi har i dag mange brukere av Visma Global i organisasjonen, også en del personer utenfor økonomiavdelingen. Vi ønsker ikke at disse brukerne skal ha tilgang til alle kontoene i hovedboka. Kontoer for lønn og slike ting er noe vi ønsker å begrense til kun de som behøved tilgang.

 

Er dette mulig? Og i så fall, hvordan?

 

Øystein Igeland

2 SVAR 2
Aina Vedvik
PARTNER

av Aina Vedvik

Hei

Dette kan du styre med utvidet adgangskontroll. Gå på Verktøy - Administrator rutiner - Adgang - Adgangskontroll. Klikk på Utvidet adgangskontroll.

 

Fra hjelpen:

For å sette opp en utvidet adgangskontroll må du først hente opp en adgangsgruppe kontrollen skal gjelde. Deretter velges hvilken rutine/funksjon kontrollen skal være på. Her kan du velge mellom alle tabellene i systemet. Tilslutt brukes utvalgsknappen til å sette opp et filter på hvilke forekomster i tabellen brukergruppen ikke skal ha tilgang til. Når et utvalg er laget, trykker du OK og filteret vises i SQL-syntaks i bildet.

 

Det er mulig å sette opp flere begrensninger på samme adgangsgruppe. Hvis du ønsker å sette opp flere begrensinger på samme tabell oppretter du et filter som tar hensyn til alle kriteriene.

Kort oppsummert: Velg brukergruppen, velg hovedbok, klikk Sett utvalg og legg inn filter på konto 5000-5999.

 

Mvh
Aina Vedvik

Wibeke Enoksen1
CONTRIBUTOR ***

av Wibeke Enoksen1

Er det samme muligheter i Visma Buisness?

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"