avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Kildeskatt på en ansatt som i 2020 har tabellkort

Hei,

Jeg har en ansatt som hadde kildeskatt på lønn (25%) i 2019, og som i 2020 fikk tabellkort 7150. Hans arbeidsavtalen var til januar 2020, og skal kjøre nå på han feriepenger sluttoppgjør. Det som systemet gjør nå - beregner automatisk kildeskatt på lønn lønnsart 499 ( kildeskatt på feriepenger).. Hvis jeg sletter lønnsart 499, og beregner lønn på nytt så dukker opp igjen lønnsart 499. Hva skal jeg gjøre med det? Er det ikke slik at hvis i år har han tabbelkort, så skal systemet ikke beregnet kildeskatt på FP? Selv om at han hadde kildeskatt i 2019?? Er litt usikker om det som systemet gjør er riktig. Noen som har opplevd det samme? Takker for all hjelp og tips 😊

 

2 SVAR 2
Highlighted

Sv: Kildeskatt på en ansatt som i 2020 har tabellkort

Hei,

 

Vi ser dessverre at haken for "Kildeskatt på lønn" kan henge igjen på ansatte som har hatt kildeskatt, når man leser inn skattekort uten kildeskatt.

 

Dette vil bli løst i kommende versjoner av Visma Lønn.

 

Omgåelse per nå vil være å fjerne haken for "Kildeskatt på lønn" manuelt i "Forskuddstrekk og feriepengeopplysninger" på den ansatte det gjelder. Deretter kan du fjerne lønnsart 499 i lønnsregistreringen og lønnsberegne på nytt.

 

Mvh Renate,

Visma HRM Support

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Sv: Kildeskatt på en ansatt som i 2020 har tabellkort

Det hjalp i saken. Takker så mye for hjelpen. 😊