Mine områder
Hjelp
Evy-Anne Leikvoll
CONTRIBUTOR *

Lønn uten arbeidsgiveravgift

av Evy-Anne Leikvoll

Hei, Vi har en ansatt som er trygdet og arbeider utenfor Norge, og vi skal derfor ikke betale arbeidsgiveravgift av lønn etc. Det er opprettet egne lønnsarter uten aga.

Ser i ansattbildet under personalopplysninger at det er et felt som heter arbeidsgiveravgiftspliktig. Hva skjer om vi tar bort denne huken? Vil det påvirke aga på feriepenger? Eller er det kun lønnsarten som styrer dette? I så tilfelle hvilken funksjon har denne huken?

All inntekt for denne personen er avgiftspliktig til og med april i år, mens resten av året er uten aga. Vil da feriepenger utbetalt neste år være avgiftspliktig for opptjent til og med april og avgiftsfritt for opptjent resten av året? Eller er det utbetalingstidspunktet for feriepengene som er avgjørende om de er avgiftspliktig?

1 SVAR 1
Rune Mathisen
CONTRIBUTOR ***

av Rune Mathisen

Hei! Vi praktiserer at  det er opptjeningstidspunktet som er førende for arbeidsgiveravgiftsplikten, og ikke utbetalingstidspunktet. Det gjør vi for lønninger for bistandsarbeidere og misjonærer som er unntatt for arbeidsgiveravgift ved arbeidsopphold i utlandet som varer mer enn 2 år jfr. Folketrygdloven § 23-2 niendende ledd.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"