avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Registrerring av betaling via PayPal feiler

Hei,

Vi bruker PayPal som betalingsløsning på vår nettbutikk, og dette fungerer stort sett greit, men av og til så kommer ikke ordren igjennom. Kunden får beskjed om at det skjedde noe galt, men betalingen er registrert i PayPal. Bestillingen blir ikke registrert i eAccounting eller Webshop+.

Ofte så fører dette til at kunden prøver en gang til, som igjen fører til at vi får dobbel betaling i PayPal, men kun 1 bestilling registrert, og vi må tilbakeføre penger til kunden med manuell kontering og betaling av transaksjonsgebyr til PayPal.

Har dere anledning til å se nærmere på dette?

mvh,

Tore Simonsen
Daglig leder
Cardshop.no DA 

1 SVAR 1

Re: Registrerring av betaling via PayPal feiler

Hei Tore Simonsen,

Dette er en sak som allerede er til undersøkelser hos vår utviklingsavdeling. Vi har sett at det i noen ytterst få tilfeller oppstår problemer slik som dette.

Dette er en kompleks problemstilling, men vår utviklingsavdeling jobber med å fremme en løsning og håper å ha det i orden i løpet av året. Vi beklager eventuelle utfordringer dette medfører frem til løsningen er på plass.

Når det gjelder webshop-ordrer som ikke blir opprettet i eAccounting så må disse opprettes manuelt. Dersom kunden har betalt for mye så må du, som du skriver over, selv tilbakeføre pengene til kunden.

Med vennlig hilsen

Tobias

Visma Mamut support

 

Logget i saksnummer: 89055


Med vennlig hilsen,
Tobias Aune
Visma Mamut Support
Gi gjerne en "like" om du synes svaret var nyttig og Godta som løsning hvis jeg besvarte spørsmålet ditt. Dette hjelper andre i Community.