avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Anonymous
Ikke relevant

Avvik mellom kundefordringer (1500) og ubetalte fakturaer

av Anonymous

Vi får følgende feilmelding under Årsvslutning > Reskontro:

 

Saldo på kundefordringer (1500) er 0,00 kr per 31.12.2015. Summen av ubetalte kundefakturaer for samme dag er -417,00 kr. Disse beløpene skal samsvare.

 

Har forsøkt å finne svaret i forumet ved å lese svar på andres liknende problem som her https://community.visma.com/no/mamut/Produkter/Visma-eAccounting/forum/Brukerforum-Visma-eAccounting/?topicId=4258 og her https://community.visma.com/no/mamut/Produkter/Visma-eAccounting/forum/Brukerforum-Visma-eAccounting/?topicId=3628

 

Men det ser ikke ut til at de som svarer forstår helt hva problemet er. Man har altså GITT OPP å forsøke finne årsaken til differansen og ønsker heller å bokføre det som et slags avvik i regnskapet for å få lov til å avslutte året. Hvordan gjør man det?

1 SVAR 1
Godkjent løsning
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei,

En mulig årsak til dette er at den åpne posten på -417,00,- er kjedet med en registrering i et annet år. I Visma eAccounting er det datoen på kjedebilaget (bilaget som kobler sammen for eks faktura og kreidntota), som avgjør om posten er åpen eller ikke. Om man da for eks har en faktura som har blitt kreditert der kreditnotaen og fakturaen er i forskjelige år, så er det datoen på kjedebilaget som styrer når postene vil registreres som lukket. Vi anbefaler at du sjekker om dette kan være tilfelle hos deg.

Med vennlig hilsen
Tobias
Visma Mamut Support

Logget i saksnummer: 119704