avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

AndreasD
CONTRIBUTOR ***

E-post for kvitteringer - Må være til å stole på

av AndreasD

Hei!

 

Jeg har satt opp videresending av kvitteringer til e-post i Visma Scanner-appen og valgt at disse sendes direkte til eAccounting. Så har jeg videre laget en haug med automatiske filtre i e-postklienten som videresender ukentlige/månedlige kvitteringer til eAccounting. Dette sparer veldig mye tid. Men, i dag fikk jeg feilmeldinger på at e-posten ikke eksisterer. Jeg går inn på Visma Scanner og ser at valget for å videresende e-poster ikke er huket av. Jeg er 100 % sikker på at jeg ikke har gått inn og fjernet denne. Her må jeg kunne stole på at dette ikke plutselig slås av. Vi bruker også eAccounting på et annet firma og det var samme problem der. I tillegg virker det som om e-posten nå deaktiveres hvis en logger ut av appen.

 

Det aller beste hadde vært om vi bare hadde hatt én e-post som gjelder for hele firmaet. Da kan jeg bare si til de ansatte at de sender kvitteringer til den e-posten. Nå må jeg både forklare hvordan de skal aktivere e-post for kvitteringer og i tillegg kan jeg ikke stole på det engang. Hvis dette her har blitt deaktivert for de andre ansatte så kommer det til å bli et kaos å finne ut av. Hvis de logger ut av appen ved en feil, ja da må de huske på å aktivere på nytt og det kommer sannsynligvis ikke til å skje.

 

Så aller best om dere legger til en løsning for e-post til mottak av kvitteringer som er helt fast og kun kan deaktiveres av administrator inne i eAccounting og som ikke plutselig skrur seg av. Enten en orgnr@vismadoc.net eller bare en tilfeldig@vismadoc.net slik som med appen.

 

Nest best er om vi har som i dag, men da må vi kunne stole på at e-posten ikke skrur seg av i appen av seg selv eller hvis en logger ut. Alltid på frem til noen faktisk skrur av, og da helst med en "Er du helt sikker på at du vil deaktivere?"

 

Feilmelding:

 

Fant ikke adressen
Meldingen ble ikke levert til {E-POST JEG BRUKER HER} fordi domenet vismadoc.net ikke ble funnet. Sjekk om det finnes skrivefeil eller unødvendige mellomrom, og prøv på nytt.

3 SVAR 3
AndreasD
CONTRIBUTOR ***

av AndreasD

Oppdatering: Ser det er noe feil med hele Visma Doc, men det jeg skrev er fortsatt noe som er veldig viktig å få til. Og hvis det er slik at ved feil på Visma Doc så returneres bare e-poster, da er ikke det en løsning til å stole på heller. Håper det er satt opp slik at e-poster kommer inn likevel selv om det er teknisk feil.

Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Jeg har samme problem og har hatt det i noen dager. Ser også Svenske vismabrukere klager på dette i et annet forum.

 

Legg inn din vismadoc e-post her så får du kanskje et svar:

http://vger.kernel.org/mxverify.html

 

MX-VERIFY-CGI run for ``minid1234@vismadoc.net''

 


Doing resolver lookup for T=MX domain=``vismadoc.net'' ERROR: NO SUCH DOMAIN: ``vismadoc.net'

 

Visma - her må dere komme på banen!

Andreas__
CONTRIBUTOR **

av Andreas__

Dette er fikset nå, jmf status.visma.com:

 

Past Incidents

Jul 2, 2018
Resolved - The issue is now resolved and the service is up and running as normal. 
Jul 2, 10:21 CEST
Identified - The issue has been identified and a fix is being implemented. 
Jun 29, 12:24 CEST
Investigating - We are currently investigating a service disruption in the mail delivery to Visma Scanner, where some users will experience that they are not able to send the invoices to their inbound email address. 
Jun 29, 09:08 CEST