Mine områder
Hjelp
Erling Christian Nesset1
CONTRIBUTOR **

Faste tillegg med i timelønn - Grunnlag for beregning av overtid

av Erling Christian Nesset1

Vi har nylig implementert Payroll, og har ansatte med lønn definert av tariffavtale og ulike fag- og ansiennitetstillegg. Vi har også ulike midlertidige tillegg. I mangel av integrasjon av stemplingsklokke og Payroll, og da det ikke er hensiktsmessig at alle stempler daglig i app - har vi valgt fastlønn. Ulike tillegg er kalkulert sammen med grunnlønn og lagt inn som Fastlønn på den enkelte. Dette danner grunnlag for timelønn som Payroll bruker for å beregne f.eks. tillegg ved overtid. Er det mulig å legge til ytterligere faste transaksjoner som blir med som grunnlag ved f.eks. overtidsarbeid? F.eks. at en fast transaksjon som legges inn inkluderes i grunnlag for Timelønn?

 

Har sett det finnes en del om bruk av script i oppsett av lønnsarter, men kan ikke se å ha funnet noe koblet til timelønn og grunnlag for overtid?

1 SVAR 1

av Turi M Sorensen (Oppdatert ‎25-03-2019 13:15 av Turi M Sorensen VISMA )

Hei


Det er ikke mulig å få andre grunnlag for kalkulering av timelønn enn å benytte månedslønn. Faste transaksjoner har ingen påvirkning for beregningen av timelønn og dertil hørende overtidsberegninger (som tar utgangspunkt i den enkeltes timelønn, som igjen beregnes ut fra måendslønn).

Det du kan gjøre er å lage egne lønnsarter som har en en fast sats, og som kan legges inn som faste eller variable transaksjoner på den ansatte.

Se her hvordan du kan opprette egne lønnsarter som beregner f.eks 10% av fastlønn, eller tillegg hvor antall timer skal arves og ganges med fast sats. Her ser du også hvordan du kan bestemme hvilke lønnsarter som skal inngå som grunnlag for beregningen.

Mvh Turi M. Sørensen, Visma Mamut Support