Mine områder
Hjelp
Håkan F
CONTRIBUTOR **

Omkontering fastlønn til sykelønn?

av Håkan F

Vi forskutterer sykepenger og foreldrepermisjon fra NAV. Jeg finner ikke en god måte for hvordan jeg kan synliggjøre hva vi betaler ut til sykmeldte. Jeg vil kunne skille ut dette på egne lønnsarter.

 

Er det noen som har en god beskrivelse av hvordan dette kan gjøres?

 

 

Jeg har prøvd å bruke LA 10090 Stopp fastlønn fra sykefraværsdato og betale ut tilsvarende på lønnsarter som heter sykelønn. Problemet her er at hvis sykefraværet var i forrige måned som blir det en retroaktiv verdi for trekk og utbetaling, og da blir skatteberegningen noe annerledes. Selv om det bare er forskuddsskatt så blir dette feil, siden omkonteringen aldri er et reelt trekk, men kun skal være en bokføringsmessig øvelse. 

 

Jeg prøvde også å ta utgangspunkt i LA 108001 og kopierte den til en lønnsart hvor jeg kunne sette et manuelt trekkbeløp på inneværende måned og så tilbakeføre det med lønnsarter for sykelønn. Dette fungerte heller ikke; problemet var at pensjonstrekket på 2% ikke ble korrekt beregnet.

 

I tillegg har jeg prøvd å bruke LA 108600 Omkontering permisjon-/sykelønn, men jeg fant ikke ut hvordan det er ment at den skal brukes. Men den kan man generere en lønn, men jeg ser ikke at den lager tilsvarende trekk.

3 SVAR 3
Godkjent løsning
Turi M Sorensen
VISMA

av Turi M Sorensen

Hei Håkan

Da har vi et forslag til løsning på dette i denne artikkelen.

 

Mvh Turi M. Sørensen
Senior Support Konsulent
Visma eAccounting Payroll & Expense Support

av Turi M Sorensen

Hei Håkan

Takk for godt innspill. Vi skal se nærmere på dette, og så oppdaterer jeg denne tråden når jeg har et svar til deg.

 

Mvh
Turi M. Sørensen
Senior Support Konsulent

Visma eAccounting Payroll & Expense

BenedicteB
CONTRIBUTOR ***

av BenedicteB

Jeg har ikke et svar på dette, men har tenkt på det samme. Syns det er rart at ikke dette skjer automatisk når sykdom/sykemelding/permisjon registreres i calender, på lik linje med overtid etc🤔