avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Vegard Berget
CONTRIBUTOR *

Registrere dagsoppgjør

av Vegard Berget

Hei,

 

Hva er forskjellen mellom "Kasse og bank - Øvrig innskudd" og "Regnskap - Manuelt bilag"?

 

Dette gjelder når man bokfører dagsoppgjør.

 

På forhånd, takk for svar!

1 SVAR 1
Godkjent løsning
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei Anna,

Bokføringsmessig så er det ikke noen forskjell på dette. Når du velger et "Øvrig innskudd" og deretter "Egen kontering" så står du fritt til å postere bilaget mot de kontoene du selv ønsker, på samme måte som ved et manuelt bilag, uten at dette blir valgt på forhånd av Visma eAccounting. Så akkurat ved denne typen bilag er ikke gevinsten ved selve Kasse og bank modulen veldig stor.

Under "Kasse og bank - Øvrig innskudd", kan du også sette opp egne bokføringsforslag. Disse vil være unike for denne modulen og det vil være et annet sett med bokføringsforslag som er tilgjengelig under "Manuelt bilag". Disse opprettes under: Innstillinger - Bokføringsforslag.

Anbefaler for eksempel at dere setter opp et bokføringsforslag for dagsoppgjør i den modulen dere helst ønsker å postere det, uansett om det er fra Kasse og bank, eller Manuelt bilag.

Tanken er at kasse og bank modulen forenkler prosessen med en del typer bilag som er ferdigdefinerte. For eksempel om man legger inn en bevegelse inn på konto i kasse og bank, der beløpet inn på konto stemmer med en faktura som venter betaling, så kan eAccounting plukke opp dette og foreslå å koble disse postene sammen av seg selv. Med bankintegrasjon aktivert vil i tillegg bankhendelsene bli importert direkte til kasse og bank slik at man også slipper å punche bevegelse inn/ut av konto.

Med vennlig hilsen
Tobias
Visma Mamut Support

Logget i saksnummer: 236032