Mine områder
Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hjelp
Kristin GK
CONTRIBUTOR *

Sende faktura internt mellom selskaper uten AutoInvoice

av Kristin GK

Jeg er ny bruker på Visma.net Financials, og fakturerer av og til internt mellom egne selskaper/klienter - kan jeg sende de fakturaene på mail uten at de går via AutoInvoice? 

 

Det er ikke, og kommer ikke til å bli, AutoInvoice-avtaler på de fleste av selskapene det er snakk om, så en ev. faktura må uansett mottas pr. e-post, og da ser jeg liten vits i å sende de via AutoInvoice. 

3 SVAR 3

av Magnus Reintz -

Hei @Kristin GK!

 

Ja - du kan sende fakturaer på e-post direkte fra Financials uten å sende dem via AutoInvoice. Du må først sette opp en e-postkonto, dette kan du gjøre under Konfigurasjonshjelpen - E-post. Deretter er det bare å velge Send faktura på e-post i stedet for Send faktura til AutoInvoice. Dette kan både gjøres på hver enkelt faktura eller fra skjermbilde ScreenId=AR508000 (Skriv ut faktura).

 

Merk at e-post ikke blir sendt fra Visma.net umiddelbart. Du kan styre når e-post sendes i skjermbilde ScreenId=SM507010 (Send og motta e-post).

 

Dersom det er mange slike fakturaer bør du vurdere å bruke API'et for å sende fakturaene direkte fra en klient til en annen. Da slipper du e-post og kan få fakturaene bokført direkte. Snakk med din partner hvis du ønsker mer informasjon om dette.


Med vennlig hilsen,
Magnus/Cloud Solution Specialist
Kristin GK
CONTRIBUTOR *

av Kristin GK

Takk så langt - men jeg får det fortsatt ikke til.

E-posten er lagt opp under konfigurering, men når jeg prøver å sende en faktura får jeg denne feilmeldingen; 

"Kan ikke sende e-posten. E-posten er ikke opprettet eller mottakerlisten er tom."

 

Jeg la inn e-postadresse på kunden etter at jeg opprettet fakturaen, men før jeg oppdaterte den hvis det har noe å si. 

Godkjent løsning
Magnus Reintz -
VISMA

av Magnus Reintz -

Hei igjen,

 

Takk for detaljert beskrivelse av feilen 🙂

 

Du er nok inne på noe med e-postadressen. Den hentes nemlig fra kunde til faktura når fakturaen opprettes. Hvis du åpner fakturaen og går til fanen Fakturaadresse så vil du antagelig se at E-post står tom. Du kan sette kryss for Overstyr kontakt og legge inn e-postadressen manuelt på fakturaen. Neste gang du fakturerer samme kunde, vil den hente adresse fra kundekortet.


Med vennlig hilsen,
Magnus/Cloud Solution Specialist