Mine områder
Hjelp
MalinÅkerlund
CHAMPION **

Ansatt sykmeldt mer enn 52 uker, stopp lønn og uttatt ferie

av MalinÅkerlund

Hei,
Vi har en ansatt som har vært sykmeldt i 52 uker per 18 august. Vi forskutterer sykepenger (eller betaler full lønn) etter arbeidsgiverperioden. 
Precis før sykmelding passerade 52 uker tog den ansatte ut ferie, ferie hela august og 1-13 september - enligt senaste K27 rapporten fra NAV 2023-09-01 så var maksdato för refusjon 18 august och vi har per dato stoppet lønn.
Nu får vi spørsmål om inte det ska utgå lønn för den tid då den ansatte tar ut ferie även om han egentligen passerat 52 ukers sykmeldning.

Er det noen her som har erfaring med dette?

Tack på förhand
Hälsningar
Malin

4 SVAR 4
MalinÅkerlund
CHAMPION **

av MalinÅkerlund

Tack så mycket 🙂

Godkjent løsning
Linda D Høines
CONTRIBUTOR **

av Linda D Høines

Forutsatt at den ansatte er trukket i lønn for årets ferie tidligere i år, skal dere utbetale lønn under ferien. Den ansatte må svare på søknaden om sykepenger som sendes til Nav for gjeldende periode/perioder at han/hun har avlagt ferie, og hvilke datoer dette ble avlagt.  Dere vil ikke få refusjon fra Nav for perioden det avlegges ferie, og maksdatoen vil av den grunn bli forskjøvet med antall dager det avlegges ferie for. Dere vil ikke kunne se den nye maksdatoen på K27 rapporten før Nav har ferdigbehandlet denne perioden. 

Evy Klausen Mjølsnes
CONTRIBUTOR ***

av Evy Klausen Mjølsnes

Dette kommer vel an  på om han har ferie med lønn tilgode? Har han blitt trukket i lønn for ferie som ikke er avviklet tidligere?

MalinÅkerlund
CHAMPION **

Hei @Evy Klausen Mjølsnes 
Ja, han har ferie som inte blivit avviklet tidigare och vi har gjort trekk i lønn for ferie i juni för alla årets feriedager.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"