avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Nils Fossum
GURU *

Hva er grunnen til mange ønsker tre konti i regnskapet ifm. refusjoner fra NAV og innskuddspensjon?

av Nils Fossum

Visma har som standard valgt å ikke ha noen kontering på lønnsart 14000 for refusjoner fra NAV og på lønnsart 60000 for betalinger til innskuddspensjonsordningen. Du lurer da kanskje på hvorfor vi regnskapsførere som regel ønsker to ekstra konti ifm. disse to forholdene?

 

Dette har ene og alene med utfyllingen av den pliktige kontrolloppstillingen å gjøre. Altså totalavstemmingen av lønnsområdet og arbeidsgiveravgiften. Konto 5800 ifm. refusjoner fra NAV brukes blant annet til å periodisere denne inntekten. Saldoen på kontoen stemmer dermed ofte ikke med avgiftsgrunnlaget. Gjennom året betaler NAV ut sykepenger for foregående periode første bankdag i neste måned. De gjør et unntak i desember og rekker da utbetalingen samme måned. Litt irriterende akkurat det da det skaper mange tilleggskjøringer. Men man kan være sen med å sende inn krav slik at man ønsker å sette av for påløpt refusjon mot konto 5800 mange ganger gjennom året.

 

Når det gjelder innskuddspensjonen er det enda viktigere med tre konti. Dette da det er betalingstidspunktet som avgjør når en slik faktura skal tas med i lønnskjøringen. Det vil dermed stort sett aldri være samsvar mellom årets kostnad og årets innbetalinger. Det kan også være behov for å periodisere kostnad til innskuddspensjon av andre grunner, f.eks. sene innmeldinger eller utmeldinger.

 

0 SVAR 0