Mine områder
Hjelp
Sindre8
CONTRIBUTOR ***

Utbetalingsdato og innrapportering ved forsinket lønnsutbetaling

av Sindre8

Hei,

 

Vi utbetaler lønn etterskuddsvis den 5. i hver måned. Lønn for august utbetales 5. september. Lønn som utbetales 5. september innrapporteres i A-melding i september.

 

Tidspunkt for lønnsutbetaling og innrapportering ble gjort litt annerledes i gammelt lønnsystem så der ble lønn for august også innrapportert i A-melding for august.

 

Det betyr at i år så vil de ansatte få innrapportert 11 måneder med inntekt (Januar - November og Desember blir først innrapportert neste år).

 

Både for å forenkle avstemmingen av regnskap, men mest for at den ansatte skal få opptjening av feriepenger i 12 måneder, så ønsker vi å utbetale desemberlønnen 31. desember. Praktisk har vi tenkt å løse dette med å avslutte timeføringen feks 25. desember og gjennoføre lønnskjøringen de siste dagene av desember.

 

Det kan bli travelt, så vi ser for oss en praktisk utfordring som kan oppstå (og spørsmålet er forsåvidt også stilt generelt).

 

 

Hva skjer i Payroll hvis man har satt utbetalingsdato når man begynner en lønnskjøring til Desember 31., men lønnskjøringen faktisk ikke blir gjennomført før den 1. januar  - altså at utbetalingsdatoen blir i måneden etter at man opprinnelig hadde tenkt? Vil denne lønnskjøringen da bli innrapportert på A-melding i Desember eller Januar ?

1 SVAR 1
Evy Klausen Mjølsnes
CONTRIBUTOR ***

av Evy Klausen Mjølsnes

Lønnskjøringen vil bli innberettet på desember. Det er dato i lønnskjøringen som styrer dette. Vi har også erfaring med denne måten å gjøre det på.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"