Mine områder
Hjelp
gha1966
CONTRIBUTOR **

el kommunikajson for ansatte med lavere sats enn kr 366

av gha1966

hvordan gjør man det, når man ikke bør kopiere lart 23000? 

8 SVAR 8

av Alexandra McArthur Hoff

Hvis den ansatte eier abonnementet selv, kan beskatningen være lavere. Da skal du ikke ikke bruke lønnsart 23000. Da kan du bruke lønnsart 23100.

Se mer om reglene her: https://www.altinn.no/starte-og-drive/arbeidsforhold/lonn/telefon-internett-ek-tjenester/

 

Mvh Alexandra

av Alexandra McArthur Hoff

Hei

 

Hei

Ved naturalytelse er det fast sats på kr 366 i måneden. Ved refusjon kan du legge inn det faktiske beløpet ansatte skal få refundert. Usikker på hvorfor du skal ha en lavere sats. Kan du forklare litt nærmere?

 

Mvh Alexandra

gha1966
CONTRIBUTOR **

av gha1966

Årsak er bedriftsabonnementet er på 259 kr måned og lærlinge har ikke dekke deler av privat  internett og dermed skal ikke de skatte 366, men av 259.

av Ivar Grøndahl1 (Oppdatert ‎22-02-2023 13:11 av Ivar Grøndahl1 VISMA )

Utdrag fra Skatte-abc: Dekker arbeidsgiver én eller flere EK-tjenester som naturalytelse, skal arbeidstakeren ha et fast inntektstillegg på 4 392 kroner per år. Dette gjelder uavhengig av arbeidsgivers faktiske kostnader, og uavhengig av om arbeidstakeren betaler noe selv for tjenesten(e).
Disponerer arbeidstakeren arbeidsgiverfinansiert(e) EK-tjeneste(e) deler av året, skal fordelsbeskatningen gjennomføres forholdsmessig for det antallet hele og påbegynte måneder arbeidstakeren har disponert tjenesten. Skattepliktig fordel utgjør nærmere bestemt kr 366 per hele eller påbegynte måned arbeidstakeren har disponert tjenesten. 

 

mvh

ivar

 

gha1966
CONTRIBUTOR **

av gha1966

da må svaret bli av man avslutter ell komm. i noen måneder slik at beløpet stemmer med det arbeidstaker faktisk mottar fra arbeidsgiver.

av Ivar Grøndahl1

@gha1966 Hvem er abonnent? Det er spørsmålet som må stilles, siden det er forskjellig skatteregel avhengig av om det er arbeidsgiver som er abonnent eller om det er arbeidstaker som er abonnent og får refundert kostnadene til e-kom.

 

Arbeidsgiver er abonnent: Fordel er kr 366 pr måned uavhengig av antall tjenester og hva kostnaden er... (ja skjønner at det kan virke urettferdig hvis kostnaden ligger på ca kr 200 pr måned)....

 

Arbeidstaker er abonnent: Det faktiske beløpet som refunderes er trekkpliktig, men maks kr 4 392 for et inntektsår.

 

/ivar

LNO
CHAMPION ***

av LNO

Hvis den ansatte har kostnader som er lavere enn det man skal innberette kr 366, så er det vel ikke naturlig at den ansatte skal skatte av ett høyere beløp enn det som er reelt?

LNO
CHAMPION ***

av LNO

Det må trådstarter svare på 🙂

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"