avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Avtalegiro

Er avtalegiro integrert via AutoPay avtalen i Visma Business?  Vi (Regnskapsbyrået) har tidligere fakturert VB, slik at hele rutinen er lagt opp der.

1 SVAR

Re: Avtalegiro

Avtalegiro er en integrert del av AutoPay, men deler av prosessen kjøres i Visma Business.  Det betyr at utlegg til Avtalegiro trekk kjøres via ordinær utbetalingsforksjon i Visma Business under fanen "Kunder" i vindu 222. Betalingsformidling.  
Dette må gjøres rett etter fakturaring har skjedd eller når fakturajournal er importert fra fremmed system.  Via behandlingsmenyvalget "Lag betalingsforslag" og Legg ut data" ender betalingstrekkene opp i godkjenningsvinduet i AutoPay for så å få videre til Nets for trekk.
For at Avtalegiro skal kunne benyttes, må avtale om Avtalegiro være tegnet med banken og registrert inne i AutoPay på aktuell klient i Visma Business.

Feltet "GR7" i kundekortet ("Avtalegiro" heter det samme feltet kundebildet i byråversjonen) blir automatisk oppdatert til verdi 20 (ikke melding fra bank) eller 21 (melding fra bank) når nye avtalegiro avtaler er godkjent av kunde i nettbank eller registrert i bank på grunnlag av manuelt avtaleskjema.  Velg alltid "Ikke melding fra bank".

Les mer om Avtalegiro i brukerdokumentasjonen for AutoPay.  Der finner du et helt eget kapittel som omhandler denne prosessen. 

Relevante linker
Mest brukte tags
Support
Påloggede brukere (841)