avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny
Highlighted

Fortsatt driftproblem sedan fredag den 15/11

På statussidan https://status.visma.com/ ligger det info om driftproblem vi upplever just nu i Visma.net Project Management. Man möts av felmeddelande "Något gick fel" i programmet. Våra programutvecklare undersöker detta med högsta prioritet. 

 

Vill du få ett meddelande när detta är löst kan du klicka på "subscribe" vid sidan om problembeskrivning på statussidan. Vi beklagar de olägenheter du drabbats av.

Denna tråden uppdateras fortlöpande. Få notifieringar i detta ärende genom att klicka på  Prenumerera på denna etikett (inloggning krävs) på sidan Driftinformation

3 SVAR 3
Highlighted

Svar: Fortsatt driftproblem sedan fredag den 15/11

Programutvecklare har identifierat problemet bakom driftstörningar. De har nämligen med byte av SQL server att göra. Lösningen implementeras under dagen och de flesta användare borde redan nu kunna jobba i programmet utan något problem.

Highlighted

Svar: Fortsatt driftproblem sedan fredag den 15/11

Vi körde en hotfix i morse som förbättrar prestanda i programmet. Däremot kan fortfarande större organisationer drabbas av driftproblem. Detta är under ständigt observation och hanteras med högsta prioritet.

Highlighted

Svar: Fortsatt driftproblem sedan fredag den 15/11

Programutvecklare upptäckte på senaste att det finns en del kunder som fortfarande är utsatta till driftproblem efter byte till Azure. Detta resulterar bland annat i att sidan laddas längre än vanligt för dem kunderna. Nu ligger även det ingående information om incidenten på statussidan. Du hittar länken nedan. 

 

Är du en av dem som upplever att Visma.net Project Management är segt så ber vi om ursäkt för eventuella besvär. Vi vill lösa detta problem med högsta prioritet.

 

https://status.visma.com/incidents/mk6g7q468273