avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny

Löst - Känt fel: Schemaläggningar förlorar värden

(updated by Joakim Arvidsson VISMA ‎21-02-2020 15:50 )

Hej!

 

Ett fel har hittats som berör automatiserade schemaläggningar.

 

Felet innebär att alla scheman har tömts på värden som finns under fliken Filter. För att kunna undersöka detta har vi stängt av alla scheman tillsvidare vilket innebär att inga rutiner körs automatiskt.

 

Därför är det extra viktigt att ha koll på vilka rutiner man har schemalagt och köra dessa manuellt fram tills felet är löst eller tills vi sätter igång alla scheman igen.

 

För att se vilka scheman som finns i företaget kan du se dessa i fönstret Automatiserade schemaläggningar - översikt (SM205030). I kolumnen Fönster-ID kan du klicka på hyperlänken och sedan på knappen Visa fönster för att komma till den schemalagda rutinen.

 

De vanligaste fönsterna som är schemalagda är Fakturainkorg (AP50604S) och AutoPay-inkorg (CA50400S), va därför extra uppmärksam på dessa två så att ingenting väntar på att bli behandlat där.

 

Du kan även följa status på vår status sida här: https://status.visma.com/incidents/rmfc4rqlv02g

 

Tråden uppdateras fortlöpande.

 

/Joakim

5 SVAR 5
Highlighted

Svar: Känt fel: Schemaläggningar förlorar värden

Hej!

 

Problemet har identifierats och det kommer att lösas i en patch. Vi kommer att informera om när patchen ska släppas så fort som möjligt.

 

/Joakim

Highlighted

Svar: Känt fel: Schemaläggningar förlorar värden

Hej!

 

En konsekevens av att filtreringen till viss del har nollställts är att om man inte har hanterat gamla poster i AutoPay-inkorgen så har detta nu blivit behandlat och importerat. Då kan man få upp poster som har datum långt tillbaka i tiden i Behandla kundinbetalningar (AR305000) och Behandla kontoutdrag (CA306000).

1.png

 

För att åtgärda detta kan man göra på två olika sätt.

  • Dölj post
  • Radera bunt

För att dölja en post markerar du en linje och klickar på Dölj i fönstret Behandla kundinbetalningar.

2.png

 

Om man har många poster som inte ska hanteras vidare är det enklare att radera bunten som en post kommer ifrån. För att hitta alla dessa kan du gå till AutoPay-inkorg (CA50400S). Här kan du välja Meddelandetyp: Visa alla och Inkorgstatus: Validerad. Filtrera sedan på följande:

Behandlad av användaren: SigmaSystemUser

Löpnummer: Sortera fallande

3.png

Titta sedan på kolumnen Bankens datum och Behandlingsdatum. I detta fallet har poster från 2018 behandlats denna veckan. För att radera bunten i systemet klickar du på hyperlänken i kolumnen Löpnummer. Då öppnas Importera kontoutdrag eller Importera kundinbetalningar beroende på vilken typ du klickade på. 

 

I detta fönstret klickar du på papperskorgen för att radera bunten.

2020-02-21 09_55_20-Importera kontoutdrag.png

 

Vi beklagar att detta felet innebär merarbete för våra kunder! Mer information om när felet ska rättas kommer att informeras om på vår status sida.

Highlighted

Svar: Känt fel: Schemaläggningar förlorar värden

Hej,

 

En patch kommer att släppas 20:00 idag för att lösa detta problemet. Det medför en nedtid på 15 mintuer under tiden patchen läggs in.

 

Vi beklagar eventuella problem detta har medfört.

 

/Joakim

Highlighted
PARTNER

Svar: Känt fel: Schemaläggningar förlorar värden

Hej,

Är detta fel helt uppklarat? Jag upplever att ett specifikt schemalagt exportscenario inte behandlar någon data. Kör jag scenariot manuellt så behandlas 22k rader, men med schemaläggning så behandlas 0 rader. 

Vad kan det bero på?

Highlighted

Svar: Känt fel: Schemaläggningar förlorar värden

Hej @erik-kle!

 

Detta felet är rättat och alla scheman kör igen som vanligt.

Lägg gärna ett ärende till oss på support så undersöker vi ditt problem närmare.

 

/Joakim