Faste telefontider skal give hurtigere svar til jer

af Isabella

Som flere af jer har bemærket, har der i perioder været lange ventetider på vores telefoner. Faktisk har vi oplevet en fordobling af opkald det seneste år.

 

Det har naturligvis været frustrerende - blandt andet for jer, der har angivet, at I ønsker, vi ringer tilbage samme dag, men som ikke når at høre fra os. Også for jer, der søger svar på Community, hvor vi ikke altid har kunnet nå at svare rettidigt i forhold til jeres behov for afklaring af spørgsmål.

Derfor tilpasser vi vores telefontider, så vi fra 1. marts 2021 
har fast telefontid alle hverdage fra kl. 9.00-15.00

 

Det nye er, at vi ikke har udvidet telefontid op til lønkørsler. Det skyldes, at vi i højere grad vil arbejde på få vejledt jer rettidig her på Community. Blandt andet ved at vi hurtigere får besvaret de spørgsmål, I stiller herinde, som tit dækker over spørgsmål, som flere af jer sidder med. 

 

Derudover skal de nye telefontider også tilsikre, at vi bedre kan nå at ringe tilbage til de af jer, der gerne vil ringes op igen samme dag. De nye telefontider er derfor også til for, at vi tager en mængde af kald ind, som vi i højere grad kan nå at håndtere.

29 Kommentarer