Oplever du at det er svært at komme igennem til os på telefonen?

af Thor Lundehoj (Opdateret ‎12-02-2021 22:31 af Thor Lundehoj VISMA )

Svært at komme igennem til os på telefonen?

Vi ved, det i øjeblikket er svært at komme igennem til os på telefonen, og det beklager vi! 

 

Januar er altid årets travleste måned - for os og for jer. Men særligt i år er der meget nyt grundet årsafslutning og afstemning med nye og ændrede regler. Det betyder en enorm stigning ikke kun i antallet af henvendelser men også i de spørgsmål, I har til os. 

 

Vi forsøger altid at gøre vores bedste for at besvare alle kunder så hurtigt og fyldestgørende som muligt. Den seneste tid har vi oplevet et ekstraordinært stort behov for udvidet rådgivning i forbindelse med den nye ferielov, opsætning i Visma Løn, afstemninger og reguleringer samt meget andet, og det betyder, at hvert opkald tager længere tid end normalt. 

 

Hvilke muligheder har du?

For at imødekomme denne øgede efterspørgsel på assistance, har vi - udover de allerede iværksatte tiltag med udvidede åbningstider, chatbot m.m. - nye lønkonsulenter på vej. Vi vil nemlig rigtig gerne tale med jer, så det skal selvfølgelig være muligt at komme igennem på telefonen uden for lang ventetid. Vi beklager, at oplevelsen sidst på måneden ikke har været god for mange af jer, der forsøger at fange os på telefonen. 

 

Husk, du dog altid kan booke en konsulent, så du i ro og fred kan få hjælp, ligesom du kan finde webinarer - nye som gamle vejledninger og benytte chatten her på Community.

 

Konsulentassistance kan bestilles på Visma Shop her.

7 Kommentarer