Mine områder
Hjelp
K-H
CONTRIBUTOR **

Dagssats sykepenger

av K-H

Jeg skal beregne sykepenger for en ansatt som har gått utover arbeidsgiverperioden. Jeg må finne ut hva han skal ha utbetalt i arbeidsgiverperioden, og hva jeg skal rapportere i inntektsmeldingen til nav. 

 

Så vidt jeg har forstått det riktig, så skal jeg gå ut i fra de siste 3 månedene som er rapportert i A-meldingen. Hvis det har vært noen dager med ferie/lovlig fravær så skal jeg legge til et beløp som tilsvarer det personen ville hatt dersom personen var på jobb. Deretter skal jeg summere disse tre månedene og dele på 3. Blir dette riktig?

 

Men hvordan regner jeg meg fram til dagssatsen, slik at jeg vet hva jeg skal utbetale i sykepenger i arbeidsgiverperioden? Har forstått det som at det ikke blir riktig å gå ut i fra de timene personen egentlig skulle ha jobbet. Personen har forøvrig timeslønn og en 100% stilling.

1 SVAR 1
Godkjent løsning
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei

 

Det er riktig at du skal bruke snittet for siste 3 måneder slik du skriver.

 

Du deler da 3 måneders lønnsutbetalinger på 3. Så deler du da snittlønnen for 3 måneder på 21,67, da får du gjennomsnittlig lønn pr. dag. Og kan da enkelt regne ut lønn for første 16 dager og snitt lønn utover arbeidsgiver perioden.

 

Hvis du synes dette innlegget besvarte spørsmålet ditt med en god løsning, vennligst trykk "Godta" som løsning 🙂 Dette hjelper både oss og andre brukere i Community 🙂

Med vennlig hilsen
Visma Visma eAccounting AS
Jørn Karlsen