Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

Dekke deler av utstyr til hjemmekotor

av Anonymous

Hei,

Nå i disse dager er hjemmekontor aktuelt. Hvis en ansatt skal kjøpe utstyr til et hjemmekontor, men bedriten skal dekke deler av beløpet. Hvordan registerer vi dette?

1 SVAR 1
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei

 

Arbeidsgiver dekker utgiftene til hjemmekontor
I stedet for å kreve fradragene selv, kan man snu seg mot arbeidsgiver for å høre om denne er villig til å dekke kostnadene.

Om arbeidsgiveren er villig å dekke kostnadene, må man passe på at godtgjørelsen ikke overstiger det man ville hatt krav på i fradrag for hjemmekontoret. Overskytende vil i tilfelle skattlegges som ordinær lønn.

Om man velger å forholde seg til standardfradraget på kr 1 850, kan arbeidsgiver skattefritt dekke utgifter med inntil 1 850 kroner i året. Eventuelt kan arbeidsgiver dekke utgifter tilsvarende de faktiske kostnadene om dette kan dokumenteres.

 

Konto for færing av denne typen kostnader ville jeg valgt å føre det på konto 6540 Inventar (Res). Men helst opprette ny konto 6541 Inventar (hjemmekontor)

 

Dette for lettere å ha oversikten over denne type utgifter.

 

Hvis du synes dette innlegget besvarte spørsmålet ditt med en god løsning, vennligst trykk "Godta" som løsning 🙂 Dette hjelper både oss og andre brukere i Community 🙂

Med vennlig hilsen
Visma Visma eAccounting AS
Jørn Karlsen