Mine områder
Hjelp
Stål58
CONTRIBUTOR *

Diett/kilometergodtgjørelse 2019

av Stål58

Har eget AS og har vært på noen reiser i 2019. 

 

Utlegg som fly/tog og overnatting er betalt av firma og er ført i regnskapet på vanlig måte. Mht til diett og kilometergodtgjørelse har dette blitt ført i Visma Expense.

 

Ingen diett/kjøregodtgjørelse har blitt tatt ut  i fjor enda og reiseregningene fra Expense har ikke blitt implementert i Visma eAccounting ennå (litt nybegynnerfeil).

 

  • Er det riktige å få disse reiseregningene implementert i 2019-regnskapet nå før årsoppgjøret, eller skal de tas inn på 2020 ifm. periode for evt. utbetaling?
  • Hvordan skal det føres i Visma eAccounting og utbetales (det er jo bl.a en trekkpliktig del [150 kr] på overnatting) i og med at vi er i påfølgende år?
  • Er det en løsning å gjøre om utbetalingen for hele året til gjeld til eier?
1 SVAR 1
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei

 

Alle typer diett, kilometergodtgjørelse skal rapporteres via lønn. Og lønnsåret 2019, er avsluttet så dette må rapporteres i 2020.

Du kan gjøre en avsetning for denne kostnaden i 2019. Slik at du får kostnaden i 2019. Da fører du Debet 7140 og kredit 2255. Så kan du utbetale dette i 2020, og tilbakeføre avsetningen.

 

I eAccounting lønn, er det lønnsart for diett 6-12 timer og over 12 timer. Og en lønnsart diett trekkpliktig del.

 

Så du må skille på skatteetatens satser og statens satser. Trekke for måltidstrekk på både skatteetatens satser og statens satser

 

Når du får Diett, kan du ikke kreve refusjon av mat og drikke.

 

Vet ikke hvor du får kr. 150,- i trekkpliktig del fra. så forklar gjerne det.

 

 

Hvis du synes dette innlegget besvarte spørsmålet ditt med en god løsning, vennligst trykk "Godta" som løsning 🙂 Dette hjelper både oss og andre brukere i Community 🙂

Med vennlig hilsen
Visma Visma eAccounting AS
Jørn Karlsen