Mine områder
Hjelp
Nicole Bartz
CHAMPION *

Føring av årsresultat i eAccounting samt manlende skatteskjema

av Nicole Bartz

Hei.

Tidligere har jeg ført årsresultatet i eAccounting. Nå er modulen årsoppgjør/skattemelding lagt opp nytt og årsresultatet kan føres der.

Hva er bedre, å føre det i den nye modulen eller direkte i eAcc. som før?

Har et underskudd. Da foreslår eAccounting D 2080 mot K 8990, mens i skatte-modulen står det foreslått som posteringsbilag D 2050 mot K 8960.

Hva skal brukes?

 

Et annet spørsmål: har alltid brukt skjema RF-1084 Avskrivninger, men dette skjemaet vises ikke i skattemodulen lenger. Hvordan får jeg aktivert dette?

 

Mvh Nicole

1 SVAR 1
Godkjent løsning
Silje Rong
VISMA

av Silje Rong

Hei,

 

For å aktivere skjema RF-Avskrivninger må du opprette skattemessige avskrivninger under : Opplysninger og skatt - opplysninger - skattemessige avskrivninger. Klikk på grønt plusstegn oppe til høyre og fyll ut korrekt informasjon.

Det ligger en forklaringsteks inne i Visma eAccounting på de forskjellige kontoene som du kan se ved å gå til Innstilling - Kontoplan. Det finnes også gode forklaringer i Kontohjelpen vår, klikk her.

 

Beskrivelse for konto 8990 Udekket tap:

På slutten av et regnskapsår gjennomfører man en årsavslutning. Noen ganger går man med underskudd, det er da med på å redusere egenkapitalen til bedriften (konto 2050). Hvis dette er første året du fører i Visma eAccounting og ikke har noe egenkapital å spise av kan du benytte konto 2080 Udekket tap. Føringen blir da debet 2080 og kredit 8990.

 

Beskrivelse for konto 8960 Overføringer annen egenkapital:
Denne kontoen benyttes ved årsavslutning. Når man disponerer resultatet over til annen egenkapital 2050, med unntak av eventuell beregnet skatt og avsatt utbytte.

Diskusjon i Visma eAccounting er et forum for system tekniske spørsmål.
Siden ditt spørsmål er innen lover og regler i regnskap, flytter jeg ditt innlegg til faglige spørsmål.

Har du flere tekniske spørsmål, er du velkommen til å legge inn det her ved en senere anledning. 😊

 

 

Dersom du synes dette innlegget besvarte spørsmålet ditt med en god løsning vennligst trykk "Godta" som løsning. Dette hjelper både oss og andre brukere i Community!

Med vennlig hilsen : Silje Rong | Support Manager