Mine områder
Hjelp
Merete9
CONTRIBUTOR *

Gradert sykemelding

av Merete9

Jeg vet at en ansatt som er i gradert sykemelding ikke kan benytte egenmeldinger, men kan hun få sykemelding fra legen disse dagene i 100%.

Altså, hun er gradert 50%, jobber 3 dager fast i uka(ikke fulle dager) og blir syk de dagene hun skulle vært på jobb. Skal hun da sykemelde seg 100% disse dagene og få lønn som vanlig hos oss eller  skal Nav betale  de resterende 50% disse dagene?  Eller kan vi si at hun kan endre på jobbdagene og «ta det igjen»?

3 SVAR 3
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous (Oppdatert ‎11-11-2020 09:46 ( )

Hei

 

Din henvendelse er flyttet til Faglig forum, der vi svarer på spørsmål innenfor lover og regler i Regnskap, lønn og personal.

 

Når en ansatt er gradert sykmeldt, så skal dere sammen med den ansatte finne ut hvor mange timer den ansatte skal jobbe hver dag.

 

I utgangspunktet kan det være best å jobbe noen timer hver dag, for å minske slitasjen pr. dag.

 

Hvis den ansatte er syk de dagene hun skulle vært på jobb, må hun ha sykmelding. Da hun ikke kan benytte seg av egenmelding, som du skriver.

 

Du skriver ikke om dere forskutterer lønn under sykmelding, eller om den ansatte får sykepenger fra NAV,

 

Den ansatte har krav på sykelønn alle dager den ansatte er sykmeldt. Sykelønn er snitt av siste 3 mnd. før den ansatte ble sykemeldt.

 

Hvis NAV betaler sykepenger for den prosenten den ansatte er sykemeldt, så må dere redusere lønnen etter antall timer hun faktisk jobber,

 

Hvis dere utbetaler lønn under sykemelding og får refusjon fra NAV, skal dere ha refusjon for alle dager/timer den ansatte er sykemeldt.

 

Hvis dere utbetaler lønn under sykemelding, så skal dere utbetale snitt lønn for siste 3 mnd. før den ansatte ble sykemeldt.

 

Håper dette var svar på ditt spørsmål.

 

Hvis du synes dette innlegget besvarte spørsmålet ditt med en god løsning, vennligst trykk "Godta" som løsning 🙂 Dette hjelper både oss og andre brukere i Community 🙂

Med vennlig hilsen
Visma Visma eAccounting AS
Jørn Karlsen

 

Merete9
CONTRIBUTOR *

av Merete9

Hei

og takk for svar.

Jeg må ha dette inn med teskje: den ansatte får sykepenger fra Nav, vi trekker henne 50% av fast lønn under sykemeldingen. Skal jeg da forstå det slik ut ifra svaret ditt at om hun får utvidet sykemelding de dagene hun skulle vært på jobb, trekker vi henne timene hun skulle jobbet i tillegg til de 50%? Legger man det da inn i kalender som 100% de dagene, og resterende som 50%? Dette er snakk om langtidssykemelding.

Hva om hun ikke skaffer seg utvidet sykemelding, blir det da trekk i lønn som fravær uten lønn? 

Godkjent løsning
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei

 

Det går bra, bare hyggelig å kunne hjelpe.

 

Du skal kun betale lønn for de timene den ansatte faktisk jobber. Og da skal den ansatte ha vanlig lønn.

 

Hvis den ansatte så er borte uten å levere sykmelding, skal du heller ikke utbetale lønn.

Er det månedslønn, så trekker du for fravær uten lønn.

 

Så må du i kalender legge inn fravær pr. dag eller periode med ulik prosentsats for sykemelding.

 

Så vil den ansatte motta sykepenger for de dagene den ansatte fremlegger sykemelding for.

 

 Hvis du synes dette innlegget besvarte spørsmålet ditt med en god løsning, vennligst trykk "Godta" som løsning 🙂 Dette hjelper både oss og andre brukere i Community 🙂

Med vennlig hilsen
Visma Visma eAccounting AS
Jørn Karlsen