avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Fotograf
CONTRIBUTOR *

Krav til dokumentasjon

av Fotograf

Hei!

 

Dersom man i et ENK krever skattefradrag for utgifter f.eks. for kjøp av utstyr knyttet til drift, er det da et krav at firmanavn skal stå på kvitteringen i de tilfellene butikken fyller ut navn på kjøper på kvitteringen, eller er det nok at navn på innehaver står på kvitteringen?  Privatperson og ENK er jo strengt tatt per definisjon samme juridiske enhet.

 

Har lest at enkelte anbefaler å handle som privatperson/ ikke sette firmanavn på kvitteringen grunnet bedre rettigheter med tanke på forbrukerkjøpsloven etc., er det noen regler på dette?

 

Og hvordan skal man da i tilfelle føre kjøp som man har gjennomført som privatperson på ting som skal inn i regnskapet dersom det kreves navn på firma?

 

 

 

 

1 SVAR 1
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei

 

Der hvor butikken fyller ut navn på kjøper skal det stå firmanavn på kvittering. Det samme gjelder fakturaer du mottar, skal det stå ditt firmanavn.

 

Det er riktig at du som eier av ENK, skattes som privatperson, men du skal skille private og firma innkjøp. Du får ikke skattefradrag for det som kjøpes inn som privatperson. Derfor strenge regler om at det skal stå firmanavn på kvitteringer, der du får det og firmanavn på alle fakturaer.

 

Det kan nok stemme at du som privatperson og får bedre rettigheter med tanke på forbrukerkjøpsloven. Men da forholder du deg ikke i henhold til boksføringloven og god regnskapsskikk.

 

Kjøp du har gjort av private midler bokføres slik:

Kredit 2060 Privatuttak

Debet ulike kostnadskontoer 

 

Så kan du utbetale dette til deg selv via banken, og føringen blir slik:

Kredit 1920 Bankinnskudd

Debet 2060 Privatuttak

 

Hvis du synes dette innlegget besvarte spørsmålet ditt med en god løsning, vennligst trykk "Godta" som løsning 🙂 Dette hjelper både oss og andre brukere i Community 🙂

Med vennlig hilsen
Visma Visma eAccounting AS
Jørn Karlsen