Mine områder
Hjelp
Økonomiansvarlige MF
CONTRIBUTOR *

Moms på utlån

av Økonomiansvarlige MF

Hei! Vi har noen spørsmål angående moms. 

Litt om oss: Vi er en ideell organisasjon som er MVA-registrert og omsetter alkoholholdige drikkevarer for ca. 280 000 i året (som vi da betaler 25% moms på).

 

1. Vi har en kjellerpub vi ønsker å leie ut og lurer på hvor mye vi skal betale i moms på dette. Ser at konto 3600 Leie av fast eiendom står automatisk på 0%, men at dere har skrevet at det skal være 12%. Har også hørt noen si det skal være 25%. Når vi leier ut tar vi en fast sum som slitasjeavgift og 211 kr/t per dør/barvakt vi stiller med. Har forstått det slik at vi både skal betale moms på slitasjeavgiften og på timesprisen per ansatt. Stemmer dette? Isåfall hva blir mva-satsen?

 

2. Når folk melder seg inn i foreningen vår tar vi en engangssum på 450 kr som medlemskontigent. Skal vi betale mva på dette? Isåfall hvor mye?

 

3. Når vi holder fester tar vi 50 kr per pers i inngang for de som ikke er medlem av foreningen. Skal vi betale mva på dette? Isåfall hvor mye?

1 SVAR 1
Godkjent løsning
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei Magnus

 

 

Leie av likaler kan faktureres både med og uten MVA. 

Det er ofte slik at hvis det er private leietakere. Fakturerer man privat personer, så fakturerer man som regel uten mva. Siden de ikke har fradrag for mva.

 

Så dette må dere avgjøre selv. og evt. endre mva koden på kontoen.

 

Fakturerer du slitasje avgift skal denne faktureres med 25% mva. hvis du ikke legger denne inn i leieprisen.

 

MVa på ansatte er det 25% mva, hvis de utfører tjenester. (holder de kurs, så er det mva fritt)

 

Medlemskontingen/avgift og inngangs avgift er er MVA fritt.

 

Med vennlig hilsen
Visma Mamut AS
Jørn Karlsen