Mina produkter
Hjälp
Philip Essfors
PARTNER

Alltid ange dagens datum som betalningsdatum på kreditfakturor som kommer in genom fakturainkorgen

av Philip Essfors
Status: Förslagslådan

Kreditfakturor som kommer in genom fakturainkorgen har ibland ett betalningsdatum. Det är sedan detta datum som avgör för vilka datumintervall kreditfakturor kommer med i betalningsförslaget. När man skapar ett betalningsförslag måste man därför filtrera på det betalningsdatum som är angett på kreditfakturan, för att den ska dyka upp betalningsförslaget. Precis som med leverantörsfakturor.  

 

Oftast får man ju kreditfakturorna efter att leverantörsfakturan mottages. Detta innebär att om man sorterar fram leverantörsskulder som förfaller den 30/7 och det för en av dessa finns en kreditfaktura mottagen den 27/7, kommer denna kreditfaktura inte fram när vi filtrerar fram leverantörsfakturanKreditfakturan har då ett betalningsdatum längre fram i tiden ofta 30 dagar från de att den skickats. r att kunna ”betala” leverantörsfakturan med krediten måste vi  välja betalningsdatum tidigaste 27/8. Risken blir då stor att man missar att matcha krediten.  

 

Eftersom kreditfakturor egentligen inte behöver ha något förfallodatum hade det varit bättre om betalningsdatumet som anges på dem alltid hade varit dagen då dem mottogs. Då hade det inte funnits någon risk att man missar att använda kreditfakturor vid skapandet av betalningsförslaget.   

Mitt förslag är alltså att kreditfakturor alltid har dagens datum som betalningsdatum. Detta hade verkligen underlättat arbetsflödet i betalningsförslaget. 

 

2 Kommentarer
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Rösta
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Förslagslådan
 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här