avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Anonymous
Inte tillämpbar

Matchning av kundinbetalningar när inbetalning innehåller betalningar från flera kundnummer

av Anonymous (Uppdaterad ‎20-05-2020 12:00 av Christian Sandell VISMA )
Status: Implementerad

I Bank och Likvidhanteringen matchas kundinbetalningar i skärmbilden "Behandla kundinbetalningar" Om en inbetalning innehåller betalningar för fakturor tillhörande olika kundnummer måste Parent and Child sättas upp. Annars fungerar inte matchningen. Detta är ett extra moment och skapar mycket extrajobb för bolag där detta är vanligt. Bolag som exempelvis fakturerar skolor får ofta betalt från kommuner

och betalningarna innehåller fakturor ställda till olika skolor (olika kundnummer). Samma problematik med bolag som fakturerar större koncerner.

 

I inbetalningsfilen och på banken finns info om varje betalning och vilken faktura den tillhör så det bör vara möjligt att hantera detta utan Parent & Child funktionalitet. Om Parent & Chilid tillämpas måste det även fångas upp när nya kundnummer tillkommer i företagsgruppen. Detta är tidskrävande och inte ett sätt att föredra när vi jobbar för att automatisera så mycket som möjligt.

5 Kommentarer
av Gunilla Bengtsson
Status changed to: Status: Rösta
 
Peter Boisen
CONTRIBUTOR ***
av Peter Boisen

Måste ju faktiskt säga att vi också skulle vara hjälpta av en sådan funktion 🙂

Som det är idag så har vi många sådana fall där fakturorna betalas av ett "modebolag" men de är utställda till flera olika kundnummer.

av Gunilla Bengtsson
Status changed to: Status: Prioriteras inte
 
av Anders X Nilsson
Status changed to: Status: Förslagslådan
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Implementerad