Mina produkter
Hjälp
maxamaxa2
CHAMPION *

Möjlighet att bekräfta utleverans direkt från order

av maxamaxa2
Status: Prioriteras inte

Det bör finnas möjlighet att bekräfta utleverans direkt från order.

 

Detta för att dels spara ett steg i processen och dels för att på ett bättre sätt kunna kontrollera hur många av artiklarna som ska med till utleveransen. Idag väljer .net själv om saker skall restas och det är svårt att få överblick på vad och antal som verkligen följer med från ordern.

 

Quickfix:

Lägg in en "antal att utleverera" som uppdateras automatiskt beroende på tillgång men som kan justeras manuellt. Angivet antal följer med till utleveransen. Detta skulle inte göra att man slipper mellansteget, men iaf ge bättre kontroll och överblick på vad som följer med till utleveransen.

 

Fullständig lösning:

Lägg in "antal att utleverera" enligt ovan

lägg till kollislag, vikt, antal osv

lägg till "bekräfta utleverans"Som skriver ut följededlar

Lägg till "bekräfta utleverans med fraktbokning" som skriver ut följesedlar och bokar frakt samt printar fraktetiketter.

Lägg till "skriv ut produktetiketter"

Dessa behöver bara finnas tillgängliga som alternativt hanteringssätt.

Man kan med denna lösning välja om man har en stort grossistföretag med separerad administration och ett lager bara ska hantera utleverans utan att tänka eller om man har en mindre och mer integrerad organisation där personalen ska få mer helhetsöverblick och möjlighet att kunna lösa problem och restprodukter samt ha ett större ansvar för hela processen.

1 Kommentar
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Prioriteras inte

Man kan välja om ordern skall levereras komplett eller ej (går även att göra på radnivå). Standardinställning hur detta ska hanteras kan sättas på kundklass som ärvs till kund och sedan till försäljningsordern. Gällande flödet håller vi på att göra en omskrivning av orderfönstret.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här