Mina produkter
Hjälp
Philip Essfors
PARTNER

Notifikation vid fel i sändning av e-post från Visma.net

av Philip Essfors
Status: Implementerad

När ett e-postmeddelande inte har kunnat sändas. Till exempel om man skickar iväg en faktura via e-post och e-postservern tillfälligt inte fungerar så får e-postmeddelandet status misslyckad. Detta kan man se under vyn ”alla epostmeddelande” och ”väntande epost” detta är dock vyer som man kanske inte kontrollerar varje dag. Det innebär att ett e-postmeddelande kan hamna i status ”misslyckad” och inte gå iväg till mottagaren utan att man märker det på flera dagar. Detta blir speciellt problematiskt när man skicka fakturor via den inbyggda e-postfunktionen.

 

Mitt förbättringsförslag är att utöka funktionaliteten i notifieringar så att den innefatta e-postmeddelande. På så sätt skulle man kunna konfigurera systemet så att man som användare blir meddelad när någonting inte står rätt till med e-postfunktionen. Då kan man direkt korrigera eventuella problem och få iväg e-postmeddelandena utan att de riskerar att ligga ohanterade under lång tid.

3 Kommentarer
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Rösta
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Förslagslådan
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Implementerad

Gör så här:

Gå till fönstret Anpassade meddelande (SM2050PL) - för att vara synligt krävs att man är har rollen Administratör

 

Välj fördefinierad notifiering 100003 Schemaläggningen har slutförts med fel. Sätt den som Aktiv. (Välj mottagare: roller eller specifika användare)

 

Gå till fönstret Väntande e-post SM507000 och välj lägg till. Fönstret Automatiserade schemaläggningar öppnas. Definiera när och hur ofta man ska köra schemaläggaren för att skicka e-post och spara

 

Detta visas nu i Automatiserade schemaläggningar - översikt SM205030. Om det blir ett fel när schemaläggaren körs, triggas en notifiering.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här