Mina produkter
Hjälp

Omräkna huvudbokssaldo med ett knapptryck

av Emilia Abrahamsson
Status: Prioriteras inte

Hej!

Lite då och då har vi märkt att information i rapporter och förfrågningar inte alltid stämmer. Beroende på vad som kan vara fel kan man då i olika fönster köra rutinen för "Omräkna" alt. "Validera". 

Ex. lagersaldo för en artikel har blivit tokigt och genom att köra rutinen Validera lager så rättas det då till. Detta sker med ett knapptryck och då räknas allt om fram till nuvarande period. 

 

När man får samma problem i redovisningen, händer ibland med ex. konto 2091- Balanserad vinst,  så kör man då rutinen Omräkna huvudbokssaldo. Problemet här är att man behöver vilja vilken period man vill räkna om och väljer man fel period så flyttar man egentligen bara på "felet" framåt. Vi har därför märkt att bästa är att omräkna saldot period för period och år för år sedan man börja använda Visma.net... Vilket kan ta väldigt lång tid om man jobbat i Visma.net länge!

 

Skulle därför önska att Omräkna huvudbokssaldo rutinen  även kunde göras med ett knapptryck istället för att behöva gå igenom alla perioder och räkenskapsår 😊

 

Med vänlig hälsning

Emilia Abrahamsson

Amesto Solutions Sverige AB

1 Kommentar
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Prioriteras inte
 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här