Mina produkter
Hjälp
Zedcom Konsult
CONTRIBUTOR **

Påminnelse till kontakten som finns på fakturan

av Zedcom Konsult
Status: Förslagslådan

I dagsläget går det enbart att skicka påminnelser till huvudkontakten. Arbetar man med många olika kontakter eller platser per kund är det oftast så att respektive faktura ställs ut till en viss kontakt. Önskvärt vore om påminnelsen per standard alltid skickas till kontakten som är angiven på aktuell faktura. 

7 Kommentarer
Mia Grandin
CONTRIBUTOR *
av Mia Grandin

Ja, detta är nästan en förutsättning om påminnelsen skall komma fram till rätt mottagare. Som det är idag så har många företag inläsningscentraler och i dem kan man inte läsa in påminnelser, vilket gör att de oftast inte kommer fram.

 

Hälsningar Mia

Anonymous
Inte tillämpbar
av Anonymous

Nu är det inte så utan det finns möjlighet att definiera vart en påminnelse skall skickas.

 

Under kunden och Utskicksinställningar går det utmärkt att sätta vem som skall vara mottagare.

 

Utskick.JPG

I utgående e-post ser man att det ligger en kopia till den inlagda mottagaren.  

Frågan har varit uppe flera gånger tidigare och lite konstigt att det inte kommuniceras tydligare att man löser frågan så här.

 

Anonymous
Inte tillämpbar
av Anonymous

Enligt hur jag löser det ovan kan man välja "Kontakt person för dokument" vet inte om det löser frågan att påminnelsen skall landa på kontakten som är angiven på aktuell faktura. 

Påminnelser skickas i alla fall inte av oss per faktura utan som en rapport med samtliga fakturor. I det fallet finns det många kontakter då varje faktura kan ha en egen kontakt.

Zedcom Konsult
CONTRIBUTOR **
av Zedcom Konsult

Tack för svar @Anonymous! Man kan absolut lägga in en fast kontakt under utskicksinställningarna men det är inte riktigt det som förbättringsförslaget avser. "Kontakt på dokument" fungerar inte för påminnelser då påminnelsen i dagsläget inte är bärare av en kontakt. 

 

Om man påminner "per kund" och inte "per dokument" har du helt rätt i att alla fakturor hamnar på en och samma påminnelse men i detta fall vill vi kunna påminna "per dokument" och att påminnelsen går till kontakten som är angiven på respektive faktura. 

Anonymous
Inte tillämpbar
av Anonymous

Ja då är det rimligt att kontaktpersonen på fakturan får påminnelsen.

 

Kanske man kunde ha en funktion att skicka om fakturan med en text om att fakturan inte är betald i tid.

 

 

Kristofer_
CHAMPION ***
av Kristofer_

Vi fick bygga en egen lösning där vi hämtar ut förfallna fakturor via API och mailar ut en egen påminnelse. Funktionaliteten i Visma.net för detta känns högst begränsad. Visma.nets påminnelsemall skapar också mycket kundtjänst då så gott som alla hör av sig och vill ha originalfakturan.

av Christian Sandell
Status changed to: Status: Förslagslådan
 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här