Mina produkter
Hjälp
MarcusExsitec
PARTNER

Parti/Serieklasser: ändra från 'Ej spårad' till att bli spårad om artikel används

av MarcusExsitec
Status: Nytt förbättringsförslag

När man aktiverar serienummerspårningsfunktionaliteten får alla artikelklasser per standard serieklass '0' vilken per standard i systemet är 'Ingen'. Spårningsmetoden på de befintliga artiklarna blir också per standard 'Ingen'.

 

Eftersom spårningsmetoden är 'Ingen' så gör den klassen egentligen inte något på artiklarna. Artiklarna används som vanligt på ordrar, och görs utleveranser på osv som vanligt. Problemet uppstår när man nu har en drös artiklar som man faktiskt vill aktivera serienummerspårning på. Det går inte att ändra från serieklass 0 till en annan serieklass som har en annan spårningsmetod än 'ej spårad'. Med andra ord går det inte att ändra parti/serieklassen till att faktiskt börja med uppföljning på serienummer på befintliga artiklar som INTE har haft någon serienummerspårning innan. Detta är väldigt ologiskt, då det med den logiken som finns idag krävs att man från början när man lägger upp en artikel måste veta att serienummerspårning ska användas innan man tar in den på lager och registrerar ordrar mot den.

 

För att kunna ändra Parti/Serieklass på en artikel som används, måste man idag plocka ut alla artiklar från lagret, och även annullera alla ordrar som artikeln ligger mot vilket är ett extremt tidskrävande och omständigt arbete när det gäller större kunder. 

 

Så förslaget är: Man ska kunna byta serieklass från en med 'Ej spårad' till att bli spårad utan att få felmeddelande att spårningsmetoden ej är kompatibel.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här