Mina produkter
Hjälp
Lars Hellgren
PARTNER

RUTIN "AVSKRIVNING KUNDFORDRAN" TAR INTE MED MOMSEN

av Lars Hellgren (Uppdaterad ‎29-09-2020 15:21 av Lars Hellgren PARTNER )
Status: Prioriteras inte

När rutin "avskrivning kundfordran" AR505000, används, så tas inte hänsyn till att i de flesta fall så har man rätt till återbetalning av moms. I nuläget debiteras konto 6350 med lika mycket som konto 1510 kundfordran, och är det då moms på kundfakturan så blir bokföringen fel.

En idé i första hand är att rutinen "avskrivning kundfordran", tar hänsyn till momsen.

Om den inte gör det måste man manuellt justera konteringen genom att kreditera 6350, och debitera konto 2641. Konteringen är dock frisläppt och jag kan heller inte under "åtgärder" korrigera denna, (nedgråad), det enda val som är möjligt är reversera, och det vill jag ju inte.

Man måste då göra en helt ny verifikation för att rätta felkonteringen som rutin "avskrivning kundfordran" är orsak till.

Lars Hellgren Exsitec 

 

2 Kommentarer
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Rösta
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Prioriteras inte

Rutinen Avskrivning kundfordran är till för att skriva av "små belopp" som kunden inte betalar. Funktionen avser inte hantera avskrivning av kundförluster i samband med konstaterad konkurs där momsen är avdragsgill. För instruktion kring hur man löser det, läs här: https://community.visma.com/t5/Anvandartips-for-Visma-net-ERP/Boka-bort-kundforluster/ta-p/338511 samt https://community.visma.com/t5/Forum-for-Visma-net-ERP/Brux-for-bokning-av-kundforluster/m-p/156391#...

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här