Mijn Communities
Help
Els van der Marel
CONTRIBUTOR **

Jaarverwerking verlof

door Els van der Marel

Wij gaan dit jaar voor het eerst in HR Core Beaufort de eindejaarverwerking verlof en toekennen van verlofrechten voor het nieuwe jaar uitvoeren. De vraag die bij ons speelt: wat is de beste volgorde van de verwerking? Eerst de eindejaarverwerking uitvoeren en daarna pas het nieuwe jaar opstarten? Of kan het nieuwe jaar al opgestart worden voor de eindejaarverwerking uitgevoerd is? Op welk moment draaien jullie de verjaring verlofrechten? Wij leren graag van jullie ervaring.

3 ANTWOORDEN 3
WalterHol
CONTRIBUTOR ***

door WalterHol

Ik hou ook altijd de verlofrechtberekening van vorig jaar in de batchverwerking. Paar voordelen:

  • Bij verlofrechtberekening over vorig jaar wordt automatisch ook weer jaarovergang gedraaid
  • Correcties worden dan automatisch in saldo vorig jaar verwerkt
  • Het saldo te vervallen verlof wordt dagelijks bijgewerkt.
Maurice van de Pol
CHAMPION *

door Maurice van de Pol

Begin januari draaien we voor alle werknemers de eindejaarsverwerking van het afgelopen jaar en daarna starten we de verlofrechtberekening voor het nieuwe jaar. Op die wijze heb je het juiste restant van het vorige jaar en de nieuwe verlofrechten. Meestal  volgen er een paar correcties over het afgelopen jaar en die corrigeren we dan op individueel niveau.

door Bart Kok - Gemeente Venlo

Wij berekenen altijd eerst de verlofrechten van het nieuwe jaar en hierna draaien we pas de eindejaarsverwerking. Dit is de juiste volgorde. 

 

De verlofrechten van het nieuwe jaar berekenen wij meestal al in oktober. Dit jaar nog niet, omdat we nog druk bezig zijn met de inventarisatie van de wijzigingen in de CAO per 01-01-2023.

 

De eindejaarsverwerking draaien wij altijd na de 3e week van januari in het nieuwe jaar. Medewerkers hebben tot en met de 3e week van januari om hun verlof te registreren van het oude jaar. Op het moment dat we de eindejaarsverwerking dan draaien gaan alle restanten ook goed mee over naar het nieuwe jaar.

 

De verjaring hebben wij nog niet eerder gedraaid.