Mijn Communities
Help
FBB Zorgboog
ACTIVE CONTRIBUTOR *

workflow starten vanuit een andere workflow

door FBB Zorgboog

Weet iemand of het mogelijk is een workflow te starten vanuit een andere workflow?

En zo ja, hoe?

Ik heb de info gevonden een workflow te starten vanuit actieve signalering maar dat bedoel ik niet.

Of heeft iemand een oplossing voor onderstaande situatie/

 

Ik ben op zoek naar een praktische oplossing voor de volgende situatie:

  • Iemand heeft een flexcontract en dat moet een vast contract worden (of andersom).
    Dit betekent feitelijk dat het bestaande contract (DV) afgesloten moet worden en er een nieuw contract (DV) aangemaakt moet worden.
  • De huidige werkwijze is voor zowel de managers als voor de administratie erg omslachtig en tijdrovend.
  • We willen eigenlijk het afsluiten van het lopende DV en het aanmaken van het nieuwe DV loskoppelen:
    • Manager geeft via YF-mutatie de gewenste omzetting door en vermeldt daarbij uiteraard ingangsdatum (tevens einddatum actueel DV) , maar ook de nieuwe afdeling, functie etc.
    • De administratie verwerkt de YF-mutatie (actuele DV wordt hiermee beëindigd) en een nieuwe YF-mutatie (workflow) voor de aanmaak van een nieuwe DV wordt gestart.
  • Ik snap dat de aangeleverde informatie als afdeling etc niet automatisch meegenomen kan worden in deze nieuwe workflow maar het zou al prima zijn wanneer de workflow wel gestart zou kunnen worden zodat het aanmaken van dat nieuwe DV niet vergeten kan worden WF staat immers in de Te doen-bak)
2 ANTWOORDEN 2
FBB Zorgboog
ACTIVE CONTRIBUTOR *

door FBB Zorgboog

@HansD1 dank voor het meedenken. Ik ga jouw suggesties zeker verder onderzoeken.👍

Ook ga ik nog met enkele collega's brainstormen voor mogelijke andere oplossingen.

Mocht ik een goed werkbare oplossing vinden dan zal ik die hier ook zeker vermelden

HansD1
CONTRIBUTOR ***

door HansD1

Het starten van de workflow zal via actieve signalering moeten lopen. Je zou een datumveld voor actieve signalering kunnen aanmaken wat in deze situatie gevuld wordt bij het beëindigen van het eerdere dienstverband. Nu komt het spannende om het nieuwe dienstverband aan te maken zonder te veel inspanningen. Je zou bij het beëindigen eigen velden kunnen vullen met de relevante gegevens voor het nieuwe dienstverband (eigen rubrieken op persoonsniveau), zodat je deze gegevens bij de start van een nieuw (verlengd) dienstverband kunt overnemen zonder opnieuw in te voeren.

Op zich denk ik dat er wel mogelijkheden moeten zijn. Je kunt immers medewerkers met kolommutaties in Beaufort opvoeren. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar kun je een dienstverbandformulier starten met persoonsnummer en afdeling? Dat zijn de gegevens die bij de start in dat formulier staan en dat zou je eens kunnen proberen. Het nieuwe dienstverbandnummer is het oude +1. Helaas heb ik het zelf op dit moment te druk om het uit te proberen. Maar wie niet probeert.... Soms is een creatieve oplossing dichtbij.