Mijn Communities
Help
Joyce Kievit14
CONTRIBUTOR ***

Eenmalige uitkering €750,- bruto CAO Provincies

door Joyce Kievit14

Klopt het dat deze eenmalige uitkering niet is meegenomen in release 04-2023?

 

 

Werkgever en vakbonden (FNV, CNV, AVV en CMHF) hebben op donderdag 30 maart 2023 een aantal aanvullende afspraken gemaakt over de cao 2022-2023.
Sociale partners informeren u over de volgende afspraken:
1. Eenmalige uitkering ten behoeve van inflatie compensatie
2. Afspraken op basis van co-creatievoorstellen
1. Eenmalige uitkering ten behoeve van inflatie compensatie
In de lopende cao Provinciale sector 2022-2023 zijn de functieschalen met 75 euro bruto verhoogd -per januari 2022, de salarisbedragen met 3% verhoogd in juli 2022 en nog eens met 4% per januari 2023. Ook is een minimumloon van 14 euro per uur en een thuiswerkvergoeding ingevoerd. Deze afspraken zijn gemaakt in juni vorig jaar. We hebben met elkaar geconstateerd dat ondanks de tevredenheid over deze cao, de economische situatie bijzonder blijft en de inflatie hoog. Sociale partners vinden het daarom belangrijk om gezien de uitzonderlijke situatie een extra gebaar te maken om de koopkracht van onze werknemers, zeker ook die in lagere salarisschalen, te ondersteunen.
Op 30 maart 2023 hebben de Bestuurlijke Onderhandelingsdelegatie (BOD) en de vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid, AVV en CMHF daarom afgesproken dat elke werknemer, die op 1 april 2023 in dienst is, eenmalig een bruto bedrag van 750 euro bij fulltime dienstverband ontvangt, deeltijders ontvangen dit bedrag naar rato. Voor werknemers met Wajong uitkering kan gekozen worden voor een uitkering in verlof.

3 ANTWOORDEN 3
Goedgekeurde oplossing
Saskia Pot
VISMA

door Saskia Pot

Goeiemorgen Joyce,

 

Als dit een actuele vraag is verzoek ik je een aanvraag in te dienen bij de Service desk.

 

Vriendelijke groet,

Saskia Pot

RBos
CONTRIBUTOR *

door RBos

ja, doe mij maar een aanvraag voor  die uitkering

door Evert van Manen

Beste RBos; een aanvraag/call kun je als contactpersoon zelf opvoeren bij de servicedesk. Zij kunnen daar antwoord opgeven en 'de payroll' heeft 2x per week een overleg met de desk, mocht de desk meer informatie van PD nodig hebben. Via het forum kun je geen aanvraag activeren, omdat een aanvraag ook vertrouwelijkheid in zich heeft. Als er vragen zijn over deze uitkering, hebben we bijv al snel een loonstaat nodig.. Vriendelijke groet, Evert.