Mijn Communities
Help

Problemen met zichtbaarheid tekst formulier

door Sabine van Brussel-van Wissen

Wij zijn bezig met het bouwen van een workflow/dialoog/formulier. Wij hebben inmiddels iets moois staan, maar nu blijkt dat bij het doorlopen van bepaalde stappen in de workflow stukken tekst voor een medewerker wel zichtbaar is, maar voor een manager weer niet. Bij een rubriek (A00001), weergave infoblok, op het formulier geef je aan voor wie iets zichtbaar is of niet. Hierbij kan je alleen onderscheid maken tussen mdw/mgr of psa/ak. In de workflow kan je aangeven of gegevens wijzigbaar moeten zijn voor een bepaalde activiteit. Als je dus onderscheid maakt in wijzigbaar gegevens tussen een medewerker en een manager in de workflow, ook al staat bij de rubriek aangegeven dat de rubriek alleen gelezen mag worden bij beide, dan wordt bij het maken van de mutatie bij de medewerker wel die informatie getoond, maar bij de manager niet.

 

Wie loopt hier ook tegen aan? En wie heeft de oplossing?

3 ANTWOORDEN 3
Goedgekeurde oplossing
Gea Bussink-Veerbeek
CHAMPION **

door Gea Bussink-Veerbeek

door Mark Hanssen - Gemeente Venlo (Bijgewerkt ‎15-11-2022 18:58 door Mark Hanssen - Gemeente Venlo )

Hier zijn reeds diverse ideeën voor ingeschoten, zie bijvoorbeeld SLSR-I-174 en SLSR-I-536. De infoblokken zijn in sommige gevallen ook niet zichtbaar in het archief, wat voor ons erg storend is. Hopelijk wordt dit eens aangepast, want werken met tekstblokken is voor ons niet de oplossing (inderdaad niet fraai namelijk). 

Gea Bussink-Veerbeek
CHAMPION **

door Gea Bussink-Veerbeek

Ik heb hierover ook contact gehad met Visma|Raet. Als een workflowstap op 'niet wijzigbaar' staat, zijn de infoteksten niet zichtbaar voor degene die die stap moet uitvoeren. Dat heeft ook te maken met de opslagcapaciteit, want als infoteksten wel zichtbaar worden in de stap die op 'niet wijzigbaar' staat, dan zijn de infoteksten ook leesbaar in het archief. En dat neemt meer ruimte in. 

Wij hebben het opgelost door in die gevallen de infotekst in een tekstblok te plaatsen. Dat is niet fraai, maar wel functioneel.