Mina produkter
Hjälp
Anonymous
Inte tillämpbar

Vår erfarenhet av uppgradering till Visma DCE 9.00

av Anonymous

Nu i oktober uppgraderade vi på Visma Software till Visma DCE version 9.0. Det är lite så med skomakarens barn att man gärna låter sina interna system vänta med uppgraderingar och förbättringar. Vi som arbetar på ekonomi ansåg att version 9.00 hade de förbättringarna vi behövde för att kunna effektivisera våra flöden på bästa möjliga sätt.

Att testa är A och O om man vill få till en lyckad uppgradering. I likhet med många andra företag använder vi oss av en testdatabas där alla våra program är kopplade med varandra, precis som i den skarpa miljön. En lärdom vi tagit till oss är att vi måste bli bättre på att mer detaljerat dokumentera förändringar, t.ex. hur våra plugin och anpassningar mellan programmen samverkar eftersom vi har en komplex miljö. Det är lätt hänt att man glömmer t.ex. ändra vissa databaskopplingar eller installera nya filer om man slarvar med dokumentationen.

Vi uppgraderade från version 8 till version 9.0 och eftersom steget däremellan inte är särskilt stort, så gick uppgradering rätt smärtfritt. 

Fördelarna för oss med den nya versionen är:

Vi kan nu göra automatisk buntuppdatering i Visma Business. Vi slipper uppdatera buntar varje gång vi får elektroniska fakturor, startar om eller definitiv bokar en faktura. Detta går nu automatiskt in i Visma Business.  

- Vi får äldre fakturor bokade på nästa öppna period och inte som i tidigare version, dagens datum. Vi slipper därmed göra ändringen manuellt i Visma Business innan vi uppdaterade bunten vid månadsbokslutet.

- Det är lättare att se och distribuera fakturorna direkt ifrån Visma Business. Man behöver inte hoppa mellan Visma Business och   Visma DCE om man vill se/skriva ut fakturan och konteringen. 

- Ytterligare funktioner i Visma DCE Mobile så som enklare navigering och fler språk, vilket vi kan ha nytta av i koncernen.


Fördelarna med att uppgradera ofta är att det inte blir så stora förändringar mellan versionerna och uppgraderingen går oftast smidigare. Man får tillgång till bättre funktioner och effektiviseringar, buggar är fixade, och nya kopplingar till andra program kan ha gjorts. 

 

0 SVAR 0

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här