avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Tilläggsförsäljning

Vi har ofta situationer där en konsult på resurs- eller specialistuppdrag får sitt uppdrag förlängt, t.ex. med 3 månader utöver ursprungligt uppdrag.

Hur hanterar man bäst en sådan tilläggsförsäljning i Severa. Vi vill kunna registrera och se denna som en försäljning eftersom det ger bättre uppföljning samt att försäljningen ligger som grund för del av vår säljares lön.

 

Hälsningar,

Calle

3 SVAR 3
Highlighted

Re: Tilläggsförsäljning

Hej!

Det finns lite olika sätt att hantera detta: 

1) Skapa en ny offert i det ursprungliga projektet, vilket gör att försäljningprojektets totala värde ökar med motsvarande belopp. Merförsäljningen kan sedan läggas till som en separat fas i det pågående uppdraget och konsulten fortsätter rapportera tid i samma projekt. För att följa upp försäljningen kan man ta ut en rapport baserat på offerter, där den initiala offerten är det ursprungliga införsäljningsvärdet. 

2) Skapa ett nytt försäljningsuppdrag för tilläggsförsäljningen, om det t.ex. är en annan ansvarig säljare än den ursprungliga säljaren. Merförsäljningen hanteras då som ett separat uppdrag och konsulten rapporterar sin tid på det nya projektet när det ursprungliga projektet är avslutat. Det nya projektet bör då döpas till något som refererar till det ursprungliga projektet så att man kan ta ut projektrapporter på alla dess delar. 

Vänliga hälsningar, 
Susanne
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Re: Tilläggsförsäljning

Hej

 

Gällande alternativ 1.

Kräver detta att man har Offert-modulen aktiverad. Hittar nämligen inte något och vi har inte denna modul aktiverad

 

Hälsningar,

Calle

Highlighted

Re: Tilläggsförsäljning

Hej!

Ja, alternativ 1 förutsätter att man har offertmodulen aktiverad. 

Vänliga hälsningar, 

Susanne