avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
David Burge
CONTRIBUTOR **

Gratis artikel (Free Item) -skapar faktura med 0 Kr. Varför har visma försämrat funktionen

av David Burge

Hej

 

Vi har upptäckt att funktionen som tidigare fungerat med Gratis (Free Item), har slutat att fungera som det initialt gjort för oss.

En gratis rad på SO, är en produkt som vi skickar ut gratis till en kund, det kan tex vara en demo / Prototyp som kunden skall få kostnadsfritt. Vi skall ändå självklart leverera ut produkten, och ta kostnaden.

 

Tidigare har rutinen för detta varit enkelt och mycket bra, när man har gjort utleveransen, går man in i rutinen Behandla utleveranser (Process Shipment) och väljer där Uppdatera lager - Bekräfta som ej fakturerbar  (Update IN - Confirm not Billable), Därefter väljer man Utleveransen där bara gratisleveransen finns med, och Rutinen stänger då utleveransen och skapar ingen faktura.

 

Tyvärr har detta sen en tid tillbaka inte fungerat. När man går in i och väljer "Uppdatera lager- Bekräfta en fakturerbar" så syns inte längre dessa utleveranser som innehåller gratis artikler. 

 

Utan vi blir tvugna att skapa en faktura med 0 kr i vårt system, som ser suspekt ut.

Varför ta bort en väl fungerande och tydlig rutin?

1 SVAR 1

av Christian Sandell

Hej,

 

Prova att skapa en egen ordertyp baserat på SO som mall. Under fliken mallinställningar, välj "ingen uppdatering" istället för faktura. Utleveransen dyker då upp i rutinen behandla utleveranser när man väljer "uppdatera lager - bekräfta som ej fakturerbar" .

 

gartisartiklar.png