avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Inger Lindström1
CONTRIBUTOR ***

Sorteringen av rapporten daglig försäljningslönsamhet

av Inger Lindström1

Jag vill ha ut rapporten Daglig försäljningslönsamhet i nettoförsäljningsbeloppsordning. Högst försäljning först och sedan fallande.

Rapporten kommer ut i kundnummerordning hur jag än gör. Jag har gått in på fliken ytterligare sortering och lagt till att jag vill sortera efter Nettoförsäljning - Fallande, men det gör ingen skillnad. Är det någon som vet hur man gör? Det är klart man kan exportera till excel och sortera där men det tar ju så mycket längre tid än om man kunde få en korrekt rapport med en gång ifrån Visma.Net.

Tack på förhand!

2 SVAR 2
Inger Lindström1
CONTRIBUTOR ***

av Inger Lindström1

Tackar! Gick fortare än att göra pivot-tabellen själv!

Godkänd lösning
Alexandra Cyvoct
PARTNER

av Alexandra Cyvoct

Hej Inger! 

Rapporten grupperar alla transaktioner per kund. Om man väljer rapportformat "detaljerat" kan man sortera per nettoförsäljning. Men när man väljer rapportformat "översikt" kan man tyvärr inte ändra sorteringsordningen, eftersom att "nettoförsäljning" är ett summeringsfält.

 

Lösningen är förmodligen att skapa en pivottabell från en generell förfrågan. Du skulle kunna tex utgå från "Analys av försäljningslönsamhet", den innehåller liknande information som rapporten "Daglig försäljningslönsamhet".

 

Först måste du anger standardvärden för datumintervallet i förfrågan, Klicka på anpassning - redigera generell förfrågan, längst upp till höger. Under fliken "parametrar" anger du standardvärden för från och till datum:

 

2021-03-25 13_20_36-Generell förfrågan.png

 

Sedan öppna du förfrågan och klickar på anpassning - pivottabeller:

2021-03-25 13_28_25-Analys av försäljningslönsamhet.png

 

Välj följande inställning tex, här kan du också ändra tex kolumnbredd: 

2021-03-25 13_22_54-Pivottabeller.png

 

Då kan du sortera på nettoförsäljningsbeloppet genom att klicka på den kolumnen och också ändra datumintervallet 🙂 Du hittar din pivottabell direkt från förfrågan "analys av försäljningslönsamhet". Hoppas det hjälper dig!

_______________
Med vänliga hälsningar,
Alexandra Cyvoct
EA System